Όταν κάνει τη δουλειά, τον κρατάς

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προσφέρει περισσότερα στον Ολυμπιακό σε σχέση με τα λάθη του. Κι έχει πάρει περισσότερα κι ο ίδιος από το κλαμπ, σε σχέση με ό,τι θα προσδοκούσε Άρα...

Όταν κάνει τη δουλειά, τον κρατάς

Mένουν πια μόνον οι υπογραφές. Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισαν να συνεχίσουν για τρίτη σερί σεζόν τη συνεργασία τους κι αυτό που τυπικά απομένει πλέον είναι να επικυρωθεί η συμφωνία με το νέο συμβόλαιο του Πορτογάλου. Για τα οφέλη που μπορεί να έχει τόσο το club όσο και ο προπονητής, έχουμε κάνει επισημάνσεις - έστω θεωρητικές, αφού όλα κρίνονται στο γήπεδο - και το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό που επιπλέον μπορεί να σημειωθεί σχετικά με την οριστική συμφωνία επέκτασης, έχει να κάνει με τα κέρδη που είχε ο Ολυμπιακός, αλλά και αυτά που αποκόμισε ο Μαρτίνς, στη διάρκεια της προηγούμενης διετίας. Κι αν τα «ζυγίσουμε», η πλάστιγγα δεν γέρνει προς τη μια ή την άλλη πλευρά.

Ο Ολυμπιακός μπορεί στην περσινή σεζόν με τον Μαρτίνς να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο (αν και δεν είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη γι΄αυτό ούτε ο Μαρτίνς ούτε ο... Ολυμπιακός), ωστόσο είχε την ευκαιρία να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο και να πανηγυρίσει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του με τον αποκλεισμό της Μίλαν. Διαπίστωσε επίσης ότι ο Πορτογάλος είναι ικανός να δημιουργήσει θεαματική ομάδα, με τα όποια λάθη του να αναγνωρίζονται από τον ίδιο και να γίνεται εκ μέρους του σαφής προσπάθεια βελτίωσης σε κάθε τομέα.

Φέτος ο Ολυμπιακός πήρε από τον Μαρτίνς και την ομάδα την πρόκριση στον όμιλο του Champions League με τρεις δύσκολες επιτυχίες στη διάρκεια του καλοκαιριού. Κέρδισε ένα μεγάλο ποσό ο σύλλογος με αυτή την πρόκριση, για την οποία αναμφίβολα μεγάλο μερίδιο ανήκει στον προπονητή. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Συνεχίζει στην Ευρώπη, έχοντας κάνει το μεγαλύτερο θρίαμβο της ιστορίας του με τον αποκλεισμό της Άρσεναλ από την οποία είχε ηττηθεί εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι. Και στο Europa League διεκδικεί τις πιθανότητές του να πάει όσο πιο μακριά γίνεται. Το πρωτάθλημα το έχει αγκαλιάσει σφιχτά παρά την εξυγιαντική μάχη να του το στερήσει ξανά. Με δύο νίκες μπορεί να πάρει και το Κύπελλο. Στα περισσότερα ματς έχει παίξει καλά, παρά τις ατυχίες με τραυματισμούς πρωτοκλασάτων παικτών όπως ο Φορτούνης, αλλά και οι Σουντανί, Λάζαρος. Δεν τα λες και άσχημα όλα αυτά. Ούτε μπορείς να παραβλέψεις τη συμβολή του Μαρτίνς.

Ο ίδιος ο Πορτογάλος φαίνεται πως θα καταφέρει φέτος με τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο (ή τους πρώτους τίτλους) στην καριέρα του. Στην Ευρώπη γνώρισε με την ομάδα που κοουτσάρει απίστευτες στιγμές, τέτοιες που δεν είχε την ευκαιρία να βιώσει έως τώρα στην καριέρα του. Και κέρδισε εκτός από χρήματα, μεγάλη αναγνώριση, προωθώντας μέσω του Ολυμπιακού αυτή την καριέρα. Μπορεί επίσης να κάνει μεγάλα ρεκόρ και να γράψει ιστορία στην ελληνική ομάδα, σε διάφορους τομείς. Να ξεπεράσει τεράστια ονόματα που έχουν καθίσει πριν από αυτόν στον πάγκο της συγκεκριμένης ομάδας. Δεν τα λες και λίγα ούτε αυτά.

Δεν θα υπήρχε καμία λογική εάν ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς δεν συναποφάσιζαν να συνεχίσουν μαζί. Ό,τι διαφορετικό δεν θα συνέφερε κανέναν από τους δύο...