Στις 25 Μαΐου επαναρχίζει η δράση στην Τσεχία

Η λίγκα της Τσεχίας αποφάσισε να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές στους αγωνιστικούς χώρους.

Στις 25 Μαΐου επαναρχίζει η δράση στην Τσεχία

Αργά αλλά σταθερά τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη επιχειρούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Μετά τις Πολωνία, Γερμανία και η Τσεχία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στη δράση, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις 25 Μαΐου.

Η λίγκα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της χώρας αλλά και την ένωση παικτών κατέληξε σε συμφωνία και αποφάσισε οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους.

Το πρωτόκολλο υγείας το οποίο θα ακολουθήσουν οι Τσέχοι έχει βάση το αντίστοιχο της Γερμανίας με ομαδικά τεστ, αποστάσεις στις προπονήσεις, καμία παρουσία στα αποδυτήρια και κανένα συνωστισμό μεταξύ των παικτών σε πούλμαν και αεροπλάνα.

Είναι αυτονόητο βέβαια ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα υποβληθούν σε τεστ για τον ιό, προτού αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις στις 11 Μαΐου, οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών με μάξιμουμ 130 άτομα να βρίσκονται στα γήπεδα και η ολοκλήρωση της φετινής σεζόν θα παραταθεί μετά τις 30 Ιουνίου.

Τη στιγμή της διακοπής, στις 9 Μαρτίου, αξίζει να σημειωθεί πως η Σλάβια Πράγας οδηγούσε την κούρσα με 58 βαθμούς, έναντι 50 της δεύτερης Βικτόρια Πλζεν.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα έξι αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου, ενώ υπάρχουν πλέι οφ για πρωτάθλημα και έξοδο στο Europa League.