Μόνο του σπανού τα... μούσια δεν γίνονται

Τίποτα δεν μπορεί να προκαλέσει έκπληξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε να νικήσει στα ίσα ο Ολυμπιακός τη Βέροια. 

Μόνο του σπανού τα... μούσια δεν γίνονται

Όλα μπορούν να γίνουν. Γενικά. Όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στην ίδια τη ζωή. Αυτό που με τίποτα δεν μπορεί να γίνει είναι σπανού γένια. Σπανού μούσια δεν μπορούν να βγουν.

Ας μείνουμε στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Όλα μπορούν να γίνουν. Εδώ πήρε η Ελλάδα το EURO το 2004, άρα τα πάντα είναι πιθανά.

Μπορεί να υπάρχει ιδιοκτήτης δύο ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα, να αφαιρούνται απλώς μερικοί βαθμοί και να υπάρχουν και ελπίδες για εξαφάνιση στα διεθνή δικαστήρια.

Μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να αλλάζουν οι νόμοι για να μην υποβιβαστούν ομάδες που εμπλέκονται σε σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας.

Μπορεί να κυκλοφορούν κουμπούρια σε αγωνιστικούς χώρους.

Μπορεί να κατηγορείται ιδιοκτήτης ομάδας για οτιδήποτε κατεβάζει η κούτρα καθενός, για στημένα, για στοιχήματα, για βόμβες, για κορονοϊό, για αεροπειρατείες, για ό,τι έχει όρεξη και φαντασία να σκεφτεί ο καθένας.

Μπορεί να επιθυμούν κάποιοι να τελειώσει ένα πρωτάθλημα με παύλα παρόλο που η διαφορά στα γήπεδα είναι 7 βαθμοί και με τις... σκληρές τιμωρίες 14.

Μπορεί να παίζει μια ομάδα στην Ευρώπη τον Αύγουστο για την τρέχουσα σεζόν, την ώρα που οι υπόλοιπες έχουν αποκλειστεί από τον Αύγουστο της προηγούμενης.

Μπορεί να έχει χάσει ο Ολυμπιακός από τον Ατρόμητο με γκολ δανεικού παίκτη του στον πρώτο γύρο μιας σεζόν και να τραβιέται στα δικαστήρια επειδή κέρδισε με...αθέμιτο τρόπο το ματς του δεύτερου γύρου της ίδιας σεζόν. Και να αναρωτιέσαι γιατί δεν το έκανε έτσι, αφού μπορούσε, και στον πρώτο γύρο.

Μπορεί, μπορεί, μπορεί... Τα πάντα μπορούν.

Μπορεί, σκεφτείτε, να συμβεί ακόμη και η επιστημονική φαντασία να νικήσει ο Ολυμπιακός που απλά έχει πάρει 44 πρωταθλήματα και παίρνει όπου να΄ναι και το 45ο, την υπερδύναμη του ποδοσφαίρου Βέροια, χωρίς να χρειαστεί να στήσει το παιχνίδι. Αυτό μπορείτε να το διανοηθείτε; Να νικήσει στα ίσα ο Ολυμπιακός την Βέροια! Και τον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκης». Εκεί όπου δεν έχει νικήσει ποτέ. Ούτε καν Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Ρεάλ, Γιουβέντους, Γιουνάιτεντ και πόσες άλλες...