Άρης: Σχέδια επί χάρτου σε κινούμενη άμμο

Σχέδια επί χάρτου γίνονται σε όλους τους αθλητικούς οργανισμούς ή ομάδες, προφανώς και στον ποδοσφαιρικό Άρη, ωστόσο μπορεί αλήθεια κανείς να μπει στην εφαρμογή του οποιουδήποτε πλάνου, ενώ ακόμα βαδίζουμε σε κινούμενη άμμο;

Άρης: Σχέδια επί χάρτου σε κινούμενη άμμο

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε ούτως ή άλλως αποφασίσει να αλλάξει στρατηγική στον τρόπο δημιουργίας της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Είχε διαμηνύσει έγκαιρα στον Άγγελο Χαριστέα και τον Μίχαελ Ένινγκ ότι το μπάτζετ θα μειωθεί, είχε ξεκαθαρίσει ότι η μεταγραφική πολιτική του Άρη αλλάζει και θα αναζητήσει ελεύθερους παίκτες, δίχως να δαπανήσει χρήματα για αγορές από άλλες ομάδες και τα υψηλότερα συμβόλαια που θα δοθούν δεν θα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Όλα αυτά πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, πριν καν εφαρμοστούν οι περιορισμοί στην Ελλάδα, πριν καν γίνει αντιληπτή η οικονομική ύφεση που θα βιώσει η χώρα (όπως και κάθε άλλη χώρα…) τους επόμενους μήνες.

Είχε προλάβει ο Άρης να καταθέσει επίσημες προτάσεις στους Χαβιέρ Ματίγια και Μπρούνο Γκάμα και περιμένει τις απαντήσεις τους, ενώ σειρά θα πάρουν οι Χουλιάν Κουέστα, Μιχάι Κόρχουτ, Ντάνιελ Λάρσον και φυσικά ο Μπράουν Ιντέγε, του οποίου η περίπτωση είναι ξεχωριστή και θα τη διαχειριστεί όπως και πέρσι ο ίδιος ο Καρυπίδης.

Για να προχωρήσει οποιαδήποτε ενέργεια αφορά την επόμενη μέρα του Άρη θα πρέπει να έχει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ την πλήρη εικόνα για την επόμενη μέρα στο πρωτάθλημα, όχι μόνο στην… τσέπη του.

Ο Καρυπίδης περιμένει να διαπιστώσει κατά πόσο θα επηρεαστούν τα έσοδα της ΠΑΕ, ακόμα κι αν ξεκινήσει και πάλι το φετινό πρωτάθλημα. Ποια θα είναι η αντίδραση της Nova και για το φετινό αλλά και για το επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο; Πόσο μεγάλη θα είναι η ζημία από τις χορηγίες και τα εισιτήρια της φετινής σεζόν και πόσο θα επηρεάσουν αυτά το φετινό άνοιγμα της ΠΑΕ;

Ερωτήματα στα οποία προς το παρόν ο Καρυπίδης (και ο κάθε ιδιοκτήτης ΠΑΕ) δεν έχει απαντήσεις και τηρεί στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις του.

Μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο για το φετινό πρωτάθλημα, θα μπουν κάποια πράγματα σε μια σειρά και ο Καρυπίδης θα δώσει το «ΟΚ» στον Χαριστέα να ξεκινήσει και πάλι τις επαφές για την επόμενη χρονιά, διαθέτοντάς του όσα χρειάζεται για να κλείσει συμφωνίες.

Ο ελληνικός αθλητισμός μπαίνει σε μια πολύ δύσκολη φάση και αυτό προφανώς και επηρεάζει και το ποδόσφαιρο, οπότε αν ο Καρυπίδης είχε στο μυαλό του μείωση του μπάτζετ και των δαπανών προκειμένου να διατηρήσει την οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας, πλέον αυτό αποτελεί τον απόλυτο στόχο του, (καθ’ υπερβολή) ίσως και εις βάρος του αγωνιστικού αποτελέσματος.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Καρυπίδη, Χαριστέα και Ένινγκ ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο εύστοχες επιλογές το καλοκαίρι σε παίκτες, κάτι που βάσει αποτελέσματος δεν έγινε έναν χρόνο πριν και ενδεχομένως ο Άρης να το πληρώσει αυτό.