Τζιοβάνι: Αφιέρωμα του Globo Esporte στον «Θεό» του Ολυμπιακού!

«Στη Σάντος είδωλο, στην Μπαρτσελόνα αστέρι, στον Ολυμπιακό Θεός», αναφέρει το αφιέρωμα του Globo Esporte στον Τζιοβάνι, με ειδική αναφορά στο πέρασμά του από τον Πειραιά.

Τζιοβάνι: Αφιέρωμα του Globo Esporte στον «Θεό» του Ολυμπιακού!

Ο Τζιοβάνι ήταν αδιαμφισβήτητα ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο διάστημα που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κερδίζοντας τον σεβασμό και την παραδοχή όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων. Και στον Πειραιά όμως λατρεύτηκε όσο λίγοι άλλοι ξένοι παίκτες από την «ερυθρόλευκη» εξέδρα.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο της Βραζιλίας Globo Esporte πραγματοποίησε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Βραζιλιάνο άσο. Μάλιστα στον πρόλογο γίνεται εκτενής αναφορά στη θητεία του στον Ολυμπιακό και στην αγάπη που εισπράττει ακόμα και σήμερα από τον κόσμο της ομάδας:

«Στην Τούνα, αποκάλυψη. Στη Ρέμο, ελπίδα. Στην Παϊσαντού, στοίχημα. Στη Σάντος, ένα σπουδαίο είδωλο. Στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική Βραζιλίας, ένα αστέρι στα μάτια του κόσμου. Στον Ολυμπιακό, σχεδόν Θεός».

Επιπλέον, το αφιέρωμα φιλοξενεί δηλώσεις του αδερφού του Νέρι Καστίγιο, Άλεξ, του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, αλλά και του ίδιου του παλαίμαχου άσου.

Σε κάποιο σημείο ο «Μάγος» περιέγραψε τα έντονα συναισθήματα που βίωσε στον Ολυμπιακό και την αγάπη και αποδοχή που γνώρισε: «Η παρουσία μου στην Ελλάδα ήταν κάτι εκπληκτικό. Πήγα από την Μπαρτσελόνα, υπέγραψα για τρία χρόνια και μετά ανανέωσα για άλλα τρία. Ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση και την αγάπη που μου έδειχναν οι Έλληνες οπαδοί, ειδικά εκείνοι του Ολυμπιακού. Ήταν μια καταπληκτική περίοδος, με πολλούς τίτλους και επιτεύγματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη χώρα. Πάντα λέω στους φίλους μου ότι είμαι σχεδόν καθολικά αποδεκτός εκεί, όχι μόνο στο γήπεδο, ως αθλητής του ποδοσφαίρου, αλλά και έξω από το γήπεδο, όπου νομίζω ότι μετράει πολύ και αυτές τις ώρες.

Πάντα λαμβάνω, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αγάπη όλων αυτών των ανθρώπων, από αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο που αγωνίστηκα, τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι αυτό που πραγματικά έχει αξία είναι αυτός ο σεβασμός που έχουν ακόμη για εμένα».