Αφιέρωμα του ιταλικού esquire στον Έλληνα Μαραντόνα, Βασίλη Χατζηπαναγή (vid)

Το ιταλικό esquire συνεχίζει τα αφιερώματα σε αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Σήμερα οι Ιταλοί υμνούν τον Βασίλη Χατζηπαναγή. Τον Έλληνα Μαραντόνα όπως αναφέρει το άρθρο.

Αφιέρωμα του ιταλικού esquire στον Έλληνα Μαραντόνα, Βασίλη Χατζηπαναγή (vid)

Το ιταλικό esquire συνεχίζει τα αφιερώματα σε αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Σήμερα οι Ιταλοί στέκονται στον Βασίλη Χατζηπαναγή. Στον Έλληνα Μαραντόνα όπως αναφέρει το άρθρο.

«Ο θρύλος και τα βίντεο του Βασίλη Χατζηπαναγή. Του Έλληνα Μαραντόνα» είναι ο τίτλος του αφιερώματος στον παλαίμαχο άσο του Ηρακλή.

«Η μπλε εμφάνιση, το χαμηλό κέντρο βάρους, το σύντομο αλλά πολύ γρήγορο βήμα του, η μπάλα που δεν αποσπάται ποτέ από το αριστερό του πόδι. Ο αριθμός 10 στην πλάτη του. Οι εικόνες που μας δίνουν τα βίντεο στο youtube, είναι αδύνατο να τον ξεχωρίσουμε από τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η ομοιότητα είναι σαφής, εντυπωσιακή. Και προφανώς δεν πρόκειται μόνο για σωματικά χαρακτηριστικά. Πράγματι, ο Βασίλης Χατζηπαναγής δεν μοιάζει στο πρόσωπο με τον Μαραντόνα.

Είναι οκτώ εκατοστά ψηλότερος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ίσως ακόμη και λίγο περισσότερο. Όμως όταν παίζει μοιάζει με αυτόν. Ναι μοιάζει με αυτόν» αναφέρει μεταξύ άλλων το αφιέρωμα του ιταλικού esquire στο καταληκτικό άσο του παρελθόντος Βασίλη Χατζηπαναγή.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα κάνει μια αναδρομή στη ζωή του Χατζηπαναγή, τη γέννηση του στη Σοβιετική Ένωση, το ντεμπούτο του με τις μικρές Εθνικές Ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης, μαζί με τον Μπλαχίν, ο οποίος όπως αναφέρει το Ιταλικό δημοσίευμα πήρε το βραβείο στη συνέχεια του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη ενώ ο Χατζηπαναγής, πανηγύρισε μόνο το Κύπελλο Ελλάδας με τον Ηρακλή στον συγκλονιστικό τελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Ν. Φιλαδέλφεια αλλά και το Βαλκανικό κύπελλο.

«Ο μύθος του είναι ακόμα ζωντανός. Τα στάδια γέμιζαν για εκείνον. Όλος ο κόσμος τον γνωρίζει. Τους γοήτευε ο τρόπος που έπαιζε. Δεν έχει σημασία αν ο Βασίλης δεν θα κερδίσει ποτέ πρωτάθλημα, περιορίζοντας τον εαυτό του σε ένα Κύπελλο Ελλάδας και ένα Κύπελλο των Βαλκανίων» αναφέρει χαρακτηριστικό το ιταλικό esquire και στέκεται στο γεγονός πως δεν μπόρεσε να φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας, σχεδόν ποτέ.

«Στην εθνική ομάδα της Ελλάδας, παίζει μόνο δύο παιχνίδια: ο πρώτος μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1976 και ο τελευταίος το 1999, στα 45 του χρόνια, όταν αποσύρθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος εξηγώντας πως λόγω της συμμετοχής του σε επίσημα ματς με τις «μικρές» εθνικές της Σοβιετικής Ένωσης, δεν του επιτράπηκε να αγωνιστεί σε άλλο ματς της Εθνικής Ελλάδας, εκτός από εκείνο με αντίπαλο την Πολωνία το 1976.

Ακόμη γίνεται λόγος για το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για την απόκτησή του αλλά και την στάση του Ηρακλή που τον κράτησε για πάντα στη Θεσσαλονίκη.

«Το βασίλειό του ήταν και θα είναι το Καυτανζόγλειο» καταλήγει το αφιέρωμα του ιταλικού esquire στον Βασίλη Χατζηπαναγή.

Δείτε τον Έλληνα Μαραντόνα σε δράση: