Ολικό «λίφτινγκ» προβλέπεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν

Γενναία αναδόμηση αναμένεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ολικό «λίφτινγκ» προβλέπεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν

Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια ένα φιλόδοξο πρότζεκτ δημιουργίας από την αρχή μιας ομάδας που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα ανταγωνιστικό σύνολο σε βάθος πενταετίας.

Η αλήθεια είναι ότι το πρότζεκτ επιβλήθηκε και από τις οικονομικές συγκυρίες αλλά και από τον «μνημονιακό προϋπολογισμό» της διοίκησης, που υπαγόρευσε τη στροφή σε Έλληνες νεαρούς και εξελίξιμους, που δεν θα ζητούσαν πολλά χρήματα.

Το φετινό ρόστερ είχε βέβαια διαφορετική φιλοσοφία με περισσότερους έμπειρους, αν και όχι τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι οι «πράσινοι» να αλλάξουν το ρόστερ τους σε σημαντικό βαθμό. Πάνω από δέκα παίκτες λοιπόν είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποχωρήσουν και τη νέα σεζόν μόνο ίδιος δεν θα είναι ο Παναθηναϊκός στον αγωνιστικό χώρο.

Το «ΦΩΣ» κάνει έναν… προγραμματισμό για τις αλλαγές που θα έχει το «τριφύλλι» με τους σίγουρους, τα ερωτηματικά και τους «κομμένους».

Στους τερματοφύλακες ο Σωκράτης Διούδης θα είναι και πάλι βασικός, ενώ οι Ξενόπουλος, Κότσαρης και Χριστογεώργος θα ακολουθούν, με τον δεύτερο πιθανόν να δοθεί δανεικός για να «ψηθεί».

Στους αμυντικούς οι αλλαγές δεν θα είναι πάρα πολλές, αλλά θα είναι… δομικές. Κι αυτό διότι θα αποχωρήσουν οι δύο βασικοί ακραίοι μπακ. Ο Εμανουέλ Ινσούα και ο Ματίας Γιόχανσον δεν βρίσκουν κοινό τόπο στις διαπραγματεύσεις τους με τη διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας τους και θα αποτελέσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου παρελθόν από την ομάδα. Ο Φάνης Μαυρομμάτης θα επιστρέψει στην ομάδα, μια και θα ολοκληρωθεί ο δανεισμός του στη Σοντερίσκε, ενώ η παρουσία του Αχιλλέα Πούγγουρα θα εξαρτηθεί από τις επαφές που υπάρχουν για την επέκταση του συμβολαίου του. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος έχει συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά δεν φαίνεται πως περιλαμβάνεται στα πλάνα ως μία από τις πρώτες επιλογές και δεν αποκλείεται να ζητήσει να αποχωρήσει είτε ως δανεικός είτε ως ελεύθερος. Ο Αποστολάκης έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποχωρήσει και είναι σε επαφές με ομάδες του εξωτερικού, ενώ ο Βαγιαννίδης ακόμα δεν έχει απαντήσει στη διοίκηση. Από την άλλη, θα μείνουν οι Χατζηθεοδωρίδης, Ζαγαρίτης, ενώ ο Βέλεθ θα έρθει για να πλαισιώσει τον Σένκεφελντ και βλέπουμε…

Μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν στα χαφ. Εκεί η παρουσία του Δημήτρη Κουρμπέλη είναι καταλυτική. Από εκεί και πέρα ο Χρήστος Δώνης δύσκολα θα ανανεώσει, ενώ οι Ανουάρ, Ζαχίντ, Νάγκι θα αποχωρήσουν, μια και δεν θα ανανεωθεί ο δανεισμός τους. Δύσκολα θα μείνει ο Νούνες, ενώ οι Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος και Αγιούμπ θα παραμείνουν ασφαλώς.

Στην επίθεση οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Καρλίτος, Περέα θα είναι οι σίγουροι, ενώ ο Μπεκ είναι στον… αέρα. Ο Μακέντα έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως θα παραχωρηθεί, μια και δεν φαίνεται πως υπάρχει χώρος γι’ αυτόν ούτε στην ομάδα ούτε στο μπάτζετ. Όσο για τον Καμπετσή, πιθανόν θα μείνει ως τρίτη επιλογή, ενώ ο Βέργος θα παραμείνει δανεικός στην Έρακλες και ο Εμμανουηλίδης θα επιστρέψει από τον Πανιώνιο.

Οι αλλαγές συνεπώς θα είναι αρκετές, ειδικά στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου ασφαλώς οι «πράσινοι» χρειάζονται τουλάχιστον δύο ποιοτικές προσθήκες. Η ουσία είναι πως θα ξεκινήσουν ουσιαστικά από την αρχή, μια και η «ραχοκοκαλιά» της ομάδας αλλάζει.