Marca: «Ο Παναθηναϊκός κατηγορήθηκε ότι αγόρασε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα το 1971»

Αφιέρωμα της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας, "Marca" στον τελικό του Γουέμπλεϊ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άγιαξ κάνει λόγο για δωροδοκία.

Marca: «Ο Παναθηναϊκός κατηγορήθηκε ότι αγόρασε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα το 1971»

Η ισπανική εφημερίδα "Marca" που είναι πολύ μεγάλης κυκλοφορίας αυτές τις ημέρες κάνει αφιερώματα στους 50 καλύτερους ευρωπαϊκούς τελικούς. Σε αυτούς συμπεριέλαβε τον τελικό του 1971 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άγιαξ που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ.

Τότε ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί από τον Άγιαξ του Κρόιφ με 2-0, αλλά η "Marca" στο αφιέρωμα της στέκεται στον τρόπο με τον οποίο έφτασε ο Παναθηναϊκός στον τελικό και αφήνει αιχμές για δωροδοκία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ισπανοί κάνουν αναφορά ακόμα και στον Γιώργο Παπαδόπουλο δείχνοντας τον ως τον άνθρωπο που αγόρασε το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στον τελικό.

«Ο τελικός έγινε απέναντι σε έναν κάπως απροσδόκητο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό από την Ελλάδα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε παίξει καλό ποδόσφαιρο εκείνη τη σεζόν, εξετάστηκε το ενδεχόμενο ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Ερυθρό Αστέρα να αγοράστηκε! Αυτά ήρθαν μετά από κάποιες δηλώσεις, στις οποίες ο Γιώργος Παπαδόπουλος κατηγορήθηκε ότι αγόρασε το παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να ανατρέψουν το 4-1», αναφέρει χαρακτηριστικά το αφιέρωμα της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας.

Η ιστοσελίδα της "Marca" που μιλάει για δωροδοκία του Παναθηναϊκού για να περάσει το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα φιλοξενεί και βίντεο από εκείνο το παιχνίδι.