Λυκογιάννης: «Βελτιώνεται η κατάσταση στην Ιταλία»

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης αγωνίζεται στην Κάλιαρι, είναι σε καραντίνα στη Σαρδηνία και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία με τον κορονοϊό.

Λυκογιάννης: «Βελτιώνεται η κατάσταση στην Ιταλία»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Μπάμπης Λυκογιάννης, αγωνίζεται από το 2018 στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κάλιαρι. Ο 26χρονος μπακ-χαφ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την έξαρση του κορονοϊού, μιλώντας στον ΣΠΟΡ-ΦΜ 94.6.

-την κατάσταση στην Ιταλία: «Τα πράγματα πάνε κάπως καλύτερα. Τα κρούσματα μειώνονται συνεχώς και ελπίζω να πάνε ακόμη καλύτερα το προσεχές διάστημα. Στη Σαρδηνία είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, στο Κάλιαρι έχουμε μόνο 70 νεκρούς που φυσικά είναι θλιβερό, αλλά είναι μικρός αριθμός σε σχέση με την βόρεια Ιταλία».

-το αν σκέφτηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Για να είμαι ειλικρινής, μου πέρασε από το μυαλό να γυρίσω στην Ελλάδα, γιατί η κατάσταση στην Ιταλία ήταν τραγική στην αρχή, αλλά ήταν ξεκάθαρο από την ομάδα πως δεν πρέπει να φύγει κανένας».

-το πώς περνά στην καραντίνα: «Η καθημερινότητα είναι ίδια. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που κάνουμε όλη η ομάδα μαζί μέσω διαδικτύου, προκειμένου να είμαστε σε μια καλή φυσική κατάσταση εφόσον αρχίσει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, φαγητό, κάποια ταινία και ύπνο. Έχουμε πιο πολύ χρόνο τώρα και το PlayStation έχει πάρει φωτιά. Παίζω πολύ Call of Duty. Νιώθω κάποιες ώρες σαν παιδί, που κάποιες περιόδους ήταν συνέχεια φαγητό, PlayStation, ύπνο...».

-τον κίνδυνο για έναν αθλητή να πάρει κιλά: «Κάθε μέρα που ξυπνάω τα κουλουράκια στην κουζίνα με κοιτάνε, αλλά αντιστέκομαι και δεν πάω προς τα εκεί. Πρέπει να είσαι λίγο σκληρός. Είμαστε επαγγελματίες και δεν πρέπει να βάλουμε κιλά στην καραντίνα».

-το πώς αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτες του και ο ίδιος την κατάσταση: «Είναι δύσκολο για όλους. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι από όλο αυτό θα βγούμε πιο δυνατοί. Μακάρι να τελειώσει γρήγορα».

-το τι του λείπει περισσότερο: «Οι προπονήσεις με τους συμπαίκτες μου. Ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε στο γήπεδο για προπόνηση και αγώνες. Όλα αυτά μου λείπουν πολύ».

-το πότε ακούει ότι μπορεί να αρχίσει η Serie A: «Έχω διαβάσει κι εγώ τα σενάρια για επανέναρξη τον Ιούνιο. Λέγεται πως μπορεί να αρχίσουμε προπονήσεις στις 4 Μαΐου, εφόσον είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη κάτι επίσημο».

-το πώς θα είναι οι παίκτες μετά την διακοπή: «Δεν θα είναι το ίδιο. Θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο, γιατί έχουμε μείνει καιρό εκτός προπονήσεων στο γήπεδο».

-το αν θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει και τι θα σου φέρει η ζωή. Πρώτα να ξεκινήσει με το καλό το ποδόσφαιρο, να παίξω με την Κάλιαρι και μετά να πάρω μια καλή μεταγραφή στο μέλλον. Θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή στην Αγγλία. Είμαι φίλος της Τσέλσι».