Αθανασίου: «Η Ένωση θα πάρει την πιο δίκαιη απόφαση»

Ο 25χρονος Βασίλης Αθανασίου είναι ένα από τα βασικά στελέχη στην πορεία του ΑΟΚ για την επιστροφή στη Α’ κατηγορία και μίλησε στο «ΦΩΣ» για όλα.

Αθανασίου: «Η Ένωση θα πάρει την πιο δίκαιη απόφαση»

Ξεκίνησε στα πειραϊκά γήπεδα από μικρή ηλικία, φορώντας τη φανέλα της ΑΕ Νεάπολη, Χαλκηδόνας και του ΑΟ Αγίου Δημητρίου του οποίου υπήρξε αρχηγός για πέντε χρόνια. Τον Ιανουάριο πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω το κεφάλαιο ΑΟΑΔ και να μετακομίσει στον Κορυδαλλό, φορώντας τη φανέλα της ομώνυμης ομάδας. Για την απόφασή του να φορέσει τα κόκκινα του Κορυδαλλού, για τον προπονητή του Μανώλη Πράσινο αλλά και για την προπόνησή του στο… σπίτι. Τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

Από αρχηγός στον ΑΟΑΔ, μεταγραφή στον πρωτοπόρο Κορυδαλλό…

Ήταν δύσκολη η απόφασή μου να φύγω από μια ομάδα που πέρασα πέντε χρόνια. Είχα δεθεί πολύ συναισθηματικά, πίστευα πως ήταν καιρός να φύγω από την ομάδα και να επιλέξω κάτι καλύτερο. Κάπου εκεί ήρθε η πρόταση του Κορυδαλλού, δεν το σκέφτηκα σχεδόν καθόλου. Δεν σκέφτηκα με γνώμονα το συναίσθημα και για αυτό πήρα πιο γρήγορα τη συγκεκριμένη απόφαση

Σε έκανε να πεις το «ναι» το γεγονός πως θα είσαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό;

Προφανώς και με επηρέασε. Θέλω κάθε χρόνο στην ομάδα στην οποία βρίσκομαι να πρωταγωνιστώ και αυτό το βρήκα στην ομάδα του Κορυδαλλού, έτσι η απόφαση ήταν εύκολη.

Σε βοήθησαν να ενσωματωθείς αμέσως οι νέοι σου συμπαίκτες;

Το να αλλάζεις ομάδα στη μέση της χρονιάς είναι δύσκολο, όμως βρήκα στην ομάδα έναν γνώριμο προπονητή και έναν συμπαίκτη από παλιά, οπότε με βοήθησαν αρκετά να γίνω μέρος του συλλόγου. Σίγουρα όλοι οι συμπαίκτες με υποδέχτηκαν στην ομάδα από την πρώτη στιγμή και έτσι ήταν σαν να ήμουν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας με την ομάδα και τους ευχαριστώ για αυτό.

Μίλησέ μου για τον κόουτς Πράσινο…

Τον κόουτς Πράσινο τον είχα και πριν από χρόνια όταν για πρώτη φορά έπαιξα σε ομάδα αντρικού. Τον σέβομαι πάρα πολύ και πρώτα από όλα ως άνθρωπο. Μου έχει φερθεί πολύ καλά, τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Ως προπονητής είναι αρκετά καλός, ξέρει αρκετά πράγματα τα οποία προσπαθεί να μας τα περάσει και να τα βγάζει στο γήπεδο μέσα από την προπόνηση. Νομίζω πως είναι από τους καλύτερους στον χώρο μας και χαίρομαι που συνεργάζομαι και θα ξανασυνεργαστώ.

Άρα θα σε δούμε και του χρόνου στα κόκκινα;

Σίγουρα η πρώτη ομάδα που θα μιλήσω είναι ο Κορυδαλλός, αλλά πιστεύω είναι πολύ νωρίς και πρέπει να δούμε πώς θα τελειώσει όλο αυτό που βιώνουμε τώρα. Πάντως και οι τελευταίες μου ομάδες φοράνε κόκκινα, οπότε ίσως με τραβάει αυτό το χρώμα!

Όντως δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις αυτές που ζούμε. Θεωρείς ότι πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα;

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει αύριο, οπότε δεν ξέρουμε αν μπορούμε σε έναν μήνα να παίξουμε ποδόσφαιρο, διότι έρχεται και το καλοκαίρι και ο καιρός δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα, αλλά δεν πρέπει να χαθούν οι κόποι κάποιων που έχουν προσφέρει αρκετά στη φετινή σεζόν. Άλλωστε κάποιοι έβαλαν και πολλά λεφτά, μην το ξεχνάμε αυτό. Πιστεύω πως οι αρμόδιοι και η Ένωση Πειραιά θα πάρουν την πιο δίκαιη απόφαση σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή.

Τι κάνεις σπίτι; Διατηρείς τη φόρμα σου;

Σίγουρα για εμάς τους αθλητές δεν είναι καθόλου ευχάριστο όλο αυτό χωρίς προπονήσεις, παιχνίδια και όλα αυτά είναι δύσκολη κατάσταση. Μας έχει δώσει το τεχνικό επιτελείο ένα πρόγραμμα το οποίο κάνω, όμως όσο και αν κάνω δεν είναι το ίδιο με την προπόνηση σε ομαδικό επίπεδο και με τον αγωνιστικό χώρο.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα;

Να μείνουμε δυνατοί, να έχουμε υπομονή για να βγούμε από αυτήν τη δοκιμασία όλοι υγιείς! Να βγούμε όλοι μαζί πρωταθλητές απέναντι στον κορονοϊό. Σύντομα θα επιστρέψουμε στη φυσιολογική ροή της καθημερινότητάς μας.