Αλαφούζος, Δώνης, Ρόκα: Πόκερ για… δυνατούς παίκτες!

Ο Γιώργος Δώνης είναι «μετέωρος» στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς θα πρέπει να υπάρξει ξεκαθάρισμα προθέσεων από τους Αλαφούζο και Ρόκα

Αλαφούζος, Δώνης, Ρόκα: Πόκερ για… δυνατούς παίκτες!

Σε δυνατή παρτίδα πόκερ έχει αναδειχθεί η υπόθεση της παραμονής του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο 51χρονος τεχνικός έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους «πράσινους», αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα συμπορευθούν και τη νέα σεζόν. κι αυτό διότι πολλά «σύννεφα» έχουν εμφανιστεί στις σχέσεις του με τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Αλαφούζο, τέτοια και τόσα που δείχνουν αυτή τη στιγμή ικανά να οδηγήσουν τις δύο πλευρές στο «διαζύγιο», αλλά ακόμα και αυτό δύσκολο είναι.

Μπερδευτήκατε; Δικαιολογημένα διότι η κατάσταση είναι περίπλοκη. Το ΦΩΣ θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τα δεδομένα, να «φωτίσει» τις παραμέτρους που καθιστούν την υπόθεση περίπλοκη, αλλά και να δει τις πιθανές λύσεις.

Με… κουμπάρο τον Πιεγκμπονσάντ

Ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε τον Παναθηναϊκό πριν από δύο χρόνια όταν παράλληλα ο Γιάννης Αλαφούζος είχε επαφές με τον Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ για να του παραχωρήσει τα ηνία της ΠΑΕ. Με… κουμπάρο τον Ταϊλανδό μπρόκερ και με την εγγύηση της «επόμενης ημέρας» στην ομάδα λοιπόν ο Ελληνας τεχνικός συμφώνησε σε τριετές συμβόλαιο με ιδιαίτερα υψηλές αποδοχές γι αυτόν και τους συνεργάτες του.

Η συμφωνία ήταν φιξ για όλο το τιμ (Δώνης και βοηθοί) μέσω της οποίας θα πληρώνονταν όλοι. Μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της. Ο Ταϊλανδός εξαφανίστηκε, μάλιστα πρόσφατα παρέδωσε και τις μετοχές της Μουσκρόν στο Βέλγιο κόβοντας κάθε επαφή με το ποδόσφαιρο κι έτσι ο Δώνης αναγκάστηκε να προσαρμόσει τα «θέλω» και τους στόχους.

Με τα «πιτσιρίκια» λοιπόν, πολλή δουλειά και ελπίδα έχοντας τον Νίκο Νταμπίζα δίπλα του προσπάθησαν να φτιάξουν μια νέα ομάδα. Τα κατάφεραν με αρκετά λάθη και αβλεψίες να κρατήσουν όρθια την ομάδα μετά την εφιαλτική σεζόν με τις προσφυγές και τα οικονομικά προβλήματα.

Νταμπίζας αντί για Δώνη

Τον περσινό Οκτώβριο ο Γιάννης Αλαφούζος με μια ξαφνική του απόφαση «καρατομεί» τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος ήταν το απόλυτο αφεντικό στα αποδυτήρια, καθώς του χρεώθηκαν οι κακές μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι και η αδυναμία να απομακρυνθούν οι «κομμένοι» από τον Δώνη ποδοσφαιριστές.

Λέγεται πως παραλίγο στη θέση του Θεσσαλού να βρίσκεται ο Δώνης, ο οποίος θεωρήθηκε κι αυτός υπεύθυνος για την κατάσταση από τη στιγμή που οι αποφάσεις για όλα λαμβάνονταν από κοινού μεταξύ προπονητή και τεχνικού διευθυντή.

Ο Δώνης έμεινε, αλλά η καχυποψία και οι αμφιβολίες είχαν αρχίσει να εδραιώνονται στην πεποίθηση του μεγαλομετόχου.

Ο Ισπανός… καταλύτης

Η έλευση του Τσάβι Ρόκα στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί άλλαξε τα δεδομένα και ο Δώνης άρχισε να αντιλαμβάνεται με τον καιρό ότι ο… ζωτικός του χώρος στα αποδυτήρια, αλλά και στην επαφή του με τον Αλαφούζο άρχισε να μικραίνει επικίνδυνα.

Την ίδια στιγμή η υπόθεση της ανανέωσης του γιού του Χρήστου άρχισε να βαραίνει το κλίμα, ενώ η ομάδα είχε αγωνιστική κάμψη με τον κόουτς να χάνει μερικές φορές την ψυχραιμία του γνωρίζοντας πως υπάρχει έντονο πέπλο αμφισβήτησης γύρω του.

Αν μάλιστα αποκλειόταν από τον ΠΑΣ Γιάννινα τότε πιθανόν να αποτελούσε παρελθόν. Γι’ αυτό και αντέδρασε έντονα μετά το τέλος του αγώνα.
Ήρθε ο… καταλύτης Βέλεθ να προκαλέσει ακόμα περισσότερες «χημικές αντιδράσεις». Ο Ρόκα τον έκλεισε έχοντας τη συγκατάθεση του Αλαφούζου, αλλά ο Δώνης είχε έντονες αντιρρήσεις.

Αγωνιστικά, αλλά και ως προς την πολιτική των αμοιβών στους υπόλοιπους παίκτες. Δεν εισακούστηκε και ο παίκτης το καλοκαίρι θα είναι στην προετοιμασία, αλλά ο προπονητής «ακυρώθηκε» εντελώς. Επίσης ζήτησε την παραμονή των Αποστολάκη, Χρ. Δώνη και την ανανέωση των Πούγγουρα και Σένκεφελντ, πράγματα που ακόμα δεν έχουν γίνει.


Υπάρχει και το… Skype

Ο Δώνης «εξερράγη» και σε δηλώσεις του στη Nova έριξε τα… βέλη του κατά της διοίκησης. Τα «απόνερα» της σχέσης βγήκαν στην επιφάνεια και η απόσταση έγινε πλέον δεδομένη. Το «διαζύγιο» άρχισε να μπαίνει στην κουβέντα απασχολώντας ολοένα και περισσότερο και τις δύο πλευρές. Μόνο αμφότερες δεσμεύονται με ρήτρα αποδέσμευσης! Όποια από τις δύο πλευρές αποφασίσει με δική της υπαιτιότητα να λύσει τη συνεργασία θα πρέπει να πληρώσει έως και 700 χιλ ευρώ.

Με προτροπή του Ρόκα προ κορονοϊού είχε προγραμματιστεί μια συνάντηση Δώνη- Αλαφούζου, ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και οι παρεξηγήσεις. Η… υγειονομική απόσταση, που επιβάλει ο καθηγητής Τσιόδρας όμως ασφαλώς και δεν είναι το πρόβλημα, αφού μπορεί να γίνει τηλεδιάσκεψη. Είναι προφανές ότι ο μεγαλομέτοχος δεν θέλει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον να μιλήσει με τον προπονητή. Θα γίνει μια προσπάθεια στις αρχές Μαΐου και εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Ο Δώνης είχε ψάξει για κάποιες προτάσεις που του ήρθαν από τα ΗΑΕ, όπου έχει πολύ καλό όνομα, αλλά και από την Ευρώπη. Τώρα πλέον όμως με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν και δεν αποκλείεται να «υπηρετήσει» τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Όπως όμως είπε πρόσφατα: «δεν έχει τόσο σημασία το μπάτζετ, όσο οι συνθήκες»…