Κοινό ταμείο από τους παίκτες της Premier League για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας

Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησαν οι ποδοσφαιριστές της Premier League, με αφορμή τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Κοινό ταμείο από τους παίκτες της Premier League για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας

Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Premier League, και οι οποίοι δέχονται πιέσεις για περικοπές των μισθών τους κατά 30%, δημιούργησαν ένα ταμείο για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) και φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση του Covid-19 άνοιξαν στην Αγγλία οι ίδιοι παίκτες στους οποίους ασκήθηκε έντονη κριτική από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όταν κάποιοι από αυτούς δεν δέχθηκαν την απαίτηση των διοικήσεων των συλλόγων τους για περικοπές ύψους 30%.

Οι αρχηγοί της Τότεναμ και της Λίβερπουλ, Χάρι Κέιν και Τζόρνταν Χέντερσον αντίστοιχα, είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, γνωστοποιώντας το στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #Playerstogether.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μετά από εκτεταμένες συνομιλίες μεταξύ ενός τεράστιου αριθμού παικτών από όλους τους συλλόγους της Premier League, δημιουργήσαμε τη δική μας συλλογική πρωτοβουλία παίκτη, #PlayersTogether», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία γνωστοποιεί ότι θα συνεργαστεί με την NHS Charities Together (NHSCT), η οποία εκπροσωπεί πάνω από 140 φιλανθρωπικές οργανώσεις του NHS, για να τους βοηθήσει στην άμεση και αποτελεσματική διανομή των κεφαλαίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ