Λουτσέσκου: «Έφυγα αναστατωμένος από τον ΠΑΟΚ, δεν είχα καλή επικοινωνία με τον εργοδότη»

Ο τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, σημειώνοντας πως έφυγε από τη χώρα μας αναστατωμένος καθώς δεν είχε καλή επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη! Τον εργοδότη όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος προπονητής. 

Λουτσέσκου: «Έφυγα αναστατωμένος από τον ΠΑΟΚ, δεν είχα καλή επικοινωνία με τον εργοδότη»

Ο Ρουμάνος τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, σημειώνοντας πως έφυγε από τη χώρα μας αναστατωμένος καθώς δεν είχε καλή επικοινωνία με τον εργοδότη!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην ιστοσελίδα prosport.ro:

Για το μυστικό της επιτυχίας του:

«Η ψυχολόγος μου, με βοήθησε πάρα πολύ επαγγελματικά. Με την Cristina Manole (ψυχολόγο του Ράζβαν Λουτσέσκου) είχα μια συνομιλία μετά το τελικό του Champions League και της είπα ότι λόγω της δουλειάς της, έχω ζήσει εξαιρετικές στιγμές ως προπονητής.

Ένας ψυχολόγος σε βοηθάει πάρα πολύ και σε βοηθάει από όλες τις απόψεις. Όμως πρέπει να έχουμε το θάρρος να κάνουμε το πρώτο βήμα και να πάμε σε ψυχολόγο.

Πολλοί λένε ότι δεν πηγαίνω σε ψυχολόγο γιατί δεν είμαι τρελός. Είναι εντελώς λάθος. Συνιστώ στους προπονητές να έχουν έναν ψυχολόγο για να συνεργάζονται. Εμένα προσωπικά με βοήθησε να αναπτύξω και να αλλάξω την ζωή μου».

Για την συμπεριφορά των εργοδοτών απέναντι στους προπονητές:

«Είμαι συγκλονισμένος, αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό συμβαίνει παντού. Το γεγονός ότι οι εργοδότες επιτρέπουν στον εαυτό τους να παρεμβαίνουν στην ομάδα, και αφήνουν τους εαυτούς τους να συμμετάσχουν σε τακτικές συζητήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβάλλουν ορισμένες καταστάσεις.

Με αυτές τι κινήσεις βλάπτουν τα χρήματα που επενδύουν και φυσικά βλάπτουν την ομάδα τους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει μια καλή και σωστή διαχείριση.

Οι επενδυτές πρέπει να περιμένουν να παρακολουθούν. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε έναν προπονητή.

Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί γρήγορα, χρειάζεται χρόνος, και προσαρμογή. Ο προπονητής πρέπει να αισθάνεται ότι έχει εμπιστοσύνη από τον προϊστάμενο του. Αυτό είναι απαραίτητο και για τους παίκτες να το καταλάβουν και να ακολουθούν τις οδηγίες των προπονητών τους.

Για την έξαρση του κορονοϊού:

«Είναι σαν μια αναγκαστική αργία γιατί δεν είχα την ευκαιρία να χαλαρώσω. Δεν είχα κανένα χρόνο διακοπών μετά τη μετάβαση μου από τον ΠΑΟΚ στην Αλ Χιλάλ.

Ήμουν πολύ αναστατωμένος από την αναχώρηση μου από την Ελλάδα, δεν είχα πλέον καλή επικοινωνία με τον εργοδότη εκεί.

Ήρθα γρήγορα στη Σαουδική Αραβία, αλλά είχα τεράστια πίεση να κερδίσω τρόπαια».