Βαλντάνο: «Το ποδόσφαιρο είναι ίσως το μόνο πράγμα που έχουν αρπάξει οι φτωχοί από τους πλούσιους»

Ο σπουδαίος Αργεντινός παλαίμαχος άσος Χόρχε Βαλντάνο έγραψε στην εβδομαδιαία στήλη του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» για το ποδόσφαιρο και τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη με τον κορονοϊό.

Βαλντάνο: «Το ποδόσφαιρο είναι ίσως το μόνο πράγμα που έχουν αρπάξει οι φτωχοί από τους πλούσιους»

Ο σπουδαίος Αργεντινός παλαίμαχος άσος Χόρχε Βαλντάνο έγραψεστην εβδομαδιαία στήλη του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» για το ποδόσφαιρο και τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη με τον κορονοϊό.

«Το ποδόσφαιρο είναι ίσως το μόνο πράγμα που έχουν αρπάξει οι φτωχοί από τους πλούσιους. Οι ποδοσφαιριστές έρχονται πάντα από κάτω, όπου υπάρχει αγώνας για τη ζωή και η διασκέδαση υπάρχει σε οποιοδήποτε μέρος είναι δυνατόν να ρίξεις μια μπάλα, όπου η φτώχεια, χάρη στο ποδόσφαιρο, μπορεί να ονειρευτεί μία καλύτερη ζωή» έγραψε χαρακτηριστικά ο Χόρχε Βαλντάνο.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε και στους ποδοσφαιριστές και το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μείωση των μισθών λόγω του κορονοϊού και την αναβολής των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους.

«Κατηγορούν τους ποδοσφαιριστές, όλο και πιο συχνά, ότι είναι φιλόδοξοι και στερούνται αλληλεγγύης, σαν να ήταν υπεύθυνοι για όλες τις κοινωνικές αδικίες. Υπάρχει μία άβυσσος.

Η ίδια άβυσσος υπάρχει όταν ο Μέσι γίνεται Τσε επειδή δέχθηκε, ως αρχηγός, μείωση των μισθών ώστε οι υπάλληλοι να λαμβάνουν το 100% του μισθού τους.

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι μια μέρα οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί και την άλλη κακοί. Τώρα πρέπει να συνηθίσουμε το γεγονός ότι μια μέρα είναι άπληστοι και οι άλλοι είναι επαναστάτες.

Η πραγματικότητα είναι ότι είναι προνομιούχοι πολίτες που, όταν το ζητά η κοινωνία, δεν ξεχνούν την προέλευσή τους και συμπεριφέρονται σαν αφοσιωμένοι πολίτες».