O Φλικ, η Μπάγερν και ο Ολυμπιακός!

Το ντεμπούτο του Χάνσι Φλικ στον πάγκο της Μπάγερν ήταν εναντίον του Ολυμπιακού. Και υποτίθεται προσωρινό...

O Φλικ, η Μπάγερν και ο Ολυμπιακός!

Ήταν 2 Νοεμβρίου του 2019, όταν η Μπάγερν γνώριζε τη συντριβή στην Φρανκφούρτη από την Άιντραχτ με 5-1 και συνέχιζε μια πορεία πτώσης στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά και γενικότερα στην απόδοσή της. Η οποία ειδικά στο αμυντικό κομμάτι ήταν τραγική, δεχόταν γκολ σε κάθε ματς και είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Η διοίκηση του βαυαρικού συλλόγου, ενόψει και της αναμέτρησης που ακολουθούσε με τον Ολυμπιακό για το Champions League, αλλά και για την γενικότερη αλλαγή του κλίματος και της ισορροπίας στην ομάδα, αποφάσισε να απολύσει τον Νίκο Κόβατς και να βγει σε αναζήτηση νέου τεχνικού.

Προσωρινά το «τιμόνι» δόθηκε στον Χάνσι Φλικ, ο οποίος ήταν βοηθός του Κόβατς και ήξερε πρόσωπα και πράγματα. Επιπλέον είχε εμπειρία ως συνεργάτης τεχνικών διαφόρων συλλόγων, αλλά κυρίως του Γιοακίμ Λεβ στην Εθνική Γερμανίας. Εκεί όπου ο Φλικ εξαργύρωσε τη δουλειά του μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2014, με τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ομοσπονδίας.

Η πρόθεση της Μπάγερν ήταν να μείνει για λίγο ο Φλικ στον πάγκο μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος, ενώ έγιναν επαφές με διάφορα μεγάλα ονόματα, δίχως να υπάρξει συμφωνία με κάποιον. Στις 6 Νοεμβρίου η Μπάγερν υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στην Allianz Arena και έδειξε πολύ συγκροτημένη αμυντικά κατορθώνοντας στο δεύτερο ημίχρονο να υποτάξει την αντίσταση των «ερυθρόλευκων», με το τελικό 2-0.

Η Μπάγερν διαρκώς βελτιωνόταν στη συνέχεια, είχε μια παρένθεση με δύο σερί ήττες τέλη Νοέμβρη, αρχές Δεκέμβρη, αλλά βρήκε το δρόμο της και έδειξε στο γήπεδο την τεράστια ισχύ της. Στα τελευταία 11 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα έκανε 10 νίκες και μία ισοπαλία, στο Κύπελλο έχει προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά όπου είναι να αντιμετωπίσει για... ρεβάνς την Άιντραχτ, ενώ στο Champions League διέλυσε την Τσέλσι στο Λονδίνο με 3-0 και έχει ήδη περάσει ουσιαστικά στους «8».

Περιμένοντας τη συνέχεια της δράσης μετά την κρίση, η Μπάγερν δεν... περίμενε στο θέμα προπονητή. Και επιβράβευσε το έργο του Φλικ, ανακοινώνοντας την επέκταση της συνεργασίας μέχρι το 2023! Εδώ ταιριάζει απολύτως το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»!

Ο Χάνσι Φλικ θα θυμάται σίγουρα για πάντα τον Ολυμπιακό και το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Μπάγερν. Κι ο Ολυμπιακός ξέρει καλά ότι στον δικό του πάγκο έχει έναν επίσης πολύ επιτυχημένο και μόνιμο εδώ και δύο χρόνια προπονητή, γι΄αυτό και στόχος του είναι να τον κρατήσει με αντίστοιχο συμβόλαιο σαν κι αυτό που δίνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ στους τεχνικούς τους για να διευκολύνουν την «ισχύ» τους μέσα στην ομάδα και εν τέλει το έργο τους...