Οι ρεβάνς του Μαρτίνς!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς μελετά κάθε λεπτομέρεια για τα νοκ άουτ παιχνίδια με Γουλβς και ΠΑΟΚ, όποτε αυτά διεξαχθούν. Ομοιότητες και ιδιαιτερότητες.

Οι ρεβάνς του Μαρτίνς!

Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει φυσικά μόνο το πρωτάθλημα και η οριστική κατάκτησή του - σε περίπτωση ολοκλήρωσης ή διακοπής του - κάτι που εξακολουθεί να αποτελεί πρωταρχικό στόχο διοίκησης, προπονητή και ομάδας, όπως είχε τεθεί από την αρχή της σεζόν. Οι Πειραιώτες έχουν καταφέρει να προχωρήσουν έως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις που έλαβαν μέρος μέχρι την διακοπή της ποδοσφαιρικής δράσης λόγω του κορονοϊού και σκοπεύουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη, αλλά και μέχρι το τέλος στο Κύπελλο.

Σε αυτό το διάστημα της υποχρεωτικής απραξίας ο Πέδρο Μαρτίνς και το επιτελείο του προετοιμάζονται εξετάζοντας κάθε λεπτομέρεια για τα παιχνίδια που θα γίνουν κάποια στιγμή με την Γουλβς στο Europa League και με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Οι επαναληπτικοί που εκκρεμούν, δηλαδή, στις νοκ άουτ αναμετρήσεις με την αγγλική ομάδα για τη διοργάνωση του Europa League και με την ελληνική για την ημιτελική φάση του θεσμού του Κυπέλλου.

Παρόλο που όλα πια φανερώνουν με βεβαιότητα ότι τα ματς (αν διεξαχθούν) θα διεξαχθούν έπειτα από αρκετό καιρό λόγω της υγειονομικής κρίσης, ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν χάνει την ευκαιρία να σχεδιάζει αυτές τις ρεβάνς, οι οποίες αποτελούν συνέχεια των προκλήσεων που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του στον πειραϊκό σύλλογο. Και οι συνθήκες, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων, σίγουρα δεν είναι ευνοϊκές για την ομάδα του σε ό,τι αφορά το στόχο της πρόκρισης.


Ειδικά εναντίον της Γουλβς, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, η αγγλική ομάδα έχει το προβάδισμα καθώς στην έδρα της έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στη φετινή περίοδο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της και παρουσιάζεται πολύ δυνατή. Ενώ και στην Premier League η πορεία της είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και την έχει φέρει ξανά κοντά στην εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι βρέθηκε σε μειονεκτική θέση με την αποβολή του Σεμέδο, αλλά μπόρεσε να προηγηθεί και παρά την ισοφάριση και την πίεση που δέχτηκε με παίκτη λιγότερα για μία ώρα αγώνα, να διατηρεί ελπίδες ανατροπής της κατάστασης στον επαναληπτικό του Μολινό.

Άλλωστε για τον Ολυμπιακό αποτελεί «οδηγό» πρόκρισης η εμφάνισή και ο θρίαμβός του στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, στην προηγούμενη φάση, εκεί όπου τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα έχοντας ηττηθεί στο πρώτο ματς στο γήπεδό του. Ο Μαρτίνς έχει άριστη γνώση της αγγλικής ομάδας, ξέρει καλά ότι δεν είναι «άτρωτη» στο γήπεδό της και έχει υποστεί αρκετές ζημιές εκεί στις αναμετρήσεις της για το πρωτάθλημα, όπως και ότι υπάρχουν αδυναμίες τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός όταν θα έρθει η ώρα να ταξιδέψει εκεί για τη ρεβάνς. Μέχρι να γίνει αυτό υπάρχει καιρός και μπορεί πολλά να είναι διαφορετικά, αλλά στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού είναι βέβαιοι ότι θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ώστε η ομάδα να διεκδικήσει με τον ιδανικότερο τρόπο τις πιθανότητες που έχει για να περάσει στα προημιτελικά του Europa League.


Όσο για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση για τον προπονητή του Ολυμπιακού που σίγουρα έχει στο μυαλό του και στις σημειώσεις του όχι μόνο το πρώτο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης και όσα παράξενα είχαν συμβεί εκεί, αλλά και τα προηγούμενα παιχνίδια εναντίον του συγκεκριμένου αντίπαλου, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει ή να μη γίνει, μπορεί νωρίτερα ή αργότερα από το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Διόλου απίθανο, νωρίτερα. Συνεπώς και η προσοχή των «ερυθρόλευκων» αρμοδίων θα είναι σταδιακά όλο και περισσότερο στραμμένη προς αυτή την αναμέτρηση, η οποία έχει πολλαπλό κίνητρο. Διότι δεν είναι μόνον η πρόκριση στον τελικό ο στόχος, αλλά και η έμπρακτη απόδειξη ανωτερότητας του Ολυμπιακού έναντι του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν. Κάτι που σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα αποδείχτηκε φέτος στο ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα, αλλά όχι σε αυτό του Κυπέλλου παρότι πολύ νωρίς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με διαφορά δύο τερμάτων και εν τέλει έχασε το ματς.

Έχοντας πλέον την υποχρέωση να νικήσει στη ρεβάνς ώστε να πάρει την πρόκριση, κάτι που επί Μαρτίνς δεν έχει γίνει στα δύο ματς που έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος τον ΠΑΟΚ ως τεχνικός του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Άρα, ακόμη μία πρόκληση για τον Πορτογάλο. Πέρυσι στην ήττα με 1-0 και φέτος στο ισόπαλο 1-1, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος στο γήπεδο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει άνετες νίκες, όμως δεν τα κατάφερε. Και για να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου θα πρέπει για πρώτη φορά επί Μαρτίνς να νικήσει ως γηπεδούχος τον ΠΑΟΚ.


Είναι, λοιπόν, σαφέστατα μέσα στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού ο τρόπος με τον οποίο θα οδηγήσει με ασφάλεια την ομάδα του στην διαδικασία των πλέι οφ, εάν αυτά πραγματοποιηθούν, για να αξιοποιηθεί η μεγάλη διαφορά της κανονικής περιόδου και να κατακτηθεί ο τίτλος. Αλλά είναι βέβαιο και εξακριβωμένο ότι ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του είναι συνεχώς στη δουλειά αυτό το διάστημα των (ουσιαστικά) διακοπών για την ομάδα, ώστε να την έχουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ετοιμότητα για να πάρει τις προκρίσεις σε δύο επαναληπτικούς πολύ υψηλής δυσκολίας…