Με 10 εκ. τον...μισό Τσιμίκα

Πώς μπορεί να φύγει ο Κώστας Τσιμίκας για τη Νάπολι με τα ποσά που... οραματίζονται οι Ιταλοί; Ο Ολυμπιακός έχει έναν «πύραυλο» και δεν μπορεί να τον αποχωριστεί δίχως την κατάλληλη προσφορά. 

Με 10 εκ. τον...μισό Τσιμίκα

Καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα στην Ιταλία σχετικά με το ενδιαφέρον της Νάπολι για τον Κώστα Τσιμίκα, προσθέτοντας μάλιστα και οικονομικές λεπτομέρειες των προθέσεων ενόψει των διαπραγματεύσεων. Προσθέτουν επίσης και άλλα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα της ιταλικής ομάδας (όπως του Κροάτη της Ρέιντζερς), προφανώς διότι τα... κουκιά δεν βγαίνουν. Ειδικά όταν γίνεται λόγος για ποσά... 8 εκατομμυρίων ευρώ συν μπόνους κλπ.

Ο Ολυμπιακός ξέρει πολύ καλά πόσο μεγάλη αξία, αλλά και προοπτική ακόμη μεγαλύτερης βελτίωσης έχει αυτό το παιδί που «εκτοξεύτηκε σαν πύραυλος» στη φετινή αγωνιστική περίοδο, έχοντας δείξει από την προηγούμενη τί ακριβώς επρόκειτο να συμβεί. Ο Μαρτίνς τον έβαλε στον ανταγωνισμό με έναν άλλον εξαιρετικό αριστερό μπακ που ανήκει στο δυναμικό του Ολυμπιακού, τον Λεονάρντο Κούτρη, με τον Τσιμίκα να παίρνει «κεφάλι» στην κούρσα στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, τον Κούτρη να επανέρχεται στις βασικές επιλογές, αλλά από το ξεκίνημα της φετινής το πείσμα και η διάρκεια σε υψηλό επίπεδο απόδοσης έβαλαν σε μονιμότητα ενδεκάδας τον Κώστα.

Πολύ καλά τα είπε στους Ιταλούς για τον Τσιμίκα και ο Γρηγόρης Γεωργάτος στην πρόσφατη συνέντευξή του σε μέσο που ασχολείται με την Ίντερ. Και παρότρυνε ουσιαστικά τους υπεύθυνους της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε ο ίδιος στο Καμπιονάτο, να μη χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Και να κάνουν το παν για να αποκτήσουν εκείνοι τον παίκτη, κερδίζοντας στον ανταγωνισμό τους άλλους ενδιαφερόμενους από την Ιταλία ή από τις άλλες χώρες (περιλαμβανομένης εσχάτως και της Ρωσίας, με τα δημοσιεύματα περί Λοκομοτίβ Μόσχας).

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός κοστολογεί πολύ ψηλά τον παίκτη του. Και σίγουρα όχι με 8 ή 10 εκατομμύρια για τα οποία γίνεται λόγος τις τελευταίες ώρες. Προφανώς για τον κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή υψηλής ποιότητας όπως είναι ο Τσιμίκας, το δέλεαρ της συμμετοχής σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει. Αλλά για να είναι ικανοποιημένοι όλοι από το ενδεχόμενο μιας τέτοιας μεταγραφής, θα πρέπει και τα οικονομικά δεδομένα να είναι κατάλληλα. Και όχι απλά επιθυμίες ή προσδοκίες του... αγοραστή.

Έστω κι αν οι τιμές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο πέφτουν λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, το βέβαιο είναι ότι όταν θα έρθει η ώρα να γίνουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, ο Ολυμπιακός θα ζητήσει από τη Νάπολι ή την κάθε Νάπολι όσα ο ίδιος κρίνει ότι δικαιούται να αποζημιωθεί για ένα μεγάλο ταλέντο που βελτιώθηκε και αξιοποιήθηκε στους κόλπους του. Τα υπόλοιπα είναι απλώς όνειρα θερινής νυκτός...