Σάββας Τσαμπούρης: «Έτσι βιώνουμε την καραντίνα»

Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης και ταμίας του ΠΣΑΠ, Σάββας Τσαμπούρης μίλησε για το πώς αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Σάββας Τσαμπούρης: «Έτσι βιώνουμε την καραντίνα»

Στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, «Μπάλα και άλλα» με τον Μπάμπη Παπάζογλου μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης Σάββας Τσαμπούρης. Ο ταμίας του ΠΣΑΠ μίλησε για το πώς αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουν.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σάββας Τσαμπούρης:

«Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές, πράγματα δεν τα είχαμε φανταστεί και τα βλέπαμε μόνο σε ταινίες. Πρώτο μέλημα είναι να διατηρηθούμε σε ένα επίπεδο καλής φυσικής κατάστασης. Προσπαθούμε να κάνουμε προπόνηση στο σπίτι με προγράμματα που μας δίνουν οι ομάδες ή σε ένα κοντινό πάρκο ή ακόμη και στο δρόμο. Εκμεταλλευόμαστε τον αρκετό ελεύθερο χρόνο που έχουμε διαβάζοντας ένα βιβλίο, βλέποντας μία ταινία ή μία σειρά, αλλά και μιλώντας με φίλους. Μπορεί να κάνεις εποικοδομητικά πράγματα και μέσα στο σπίτι».

Για το πόσο εφικτό είναι να διατηρηθούν οι ποδοσφαιριστές σε καλή κατάσταση με τις ατομικές προπονήσεις: «Το πρωτάθλημα ήταν στο πικ, ήμασταν σε φουλ ρυθμούς και προσπαθείς να διατηρηθείς σε καλή κατάσταση χωρίς να έχεις τα μέσα. Σίγουρα έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι γυμναστές των ομάδων. Ο γυμναστής στον Απόλλωνα μας στέλνει προσωπικό πρόγραμμα στον καθένα ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει. Πρέπει να δουλέψεις ως επαγγελματίας, γιατί όσο κι αν προσπαθεί ο γυμναστής και η ομάδα, αν δεν είναι συνειδητοποιημένος ο αθλητής δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Από αυτό ζούμε. Θα είναι κάποιος ανόητος αν δεν προσέξει τον εαυτό του. Αν δεν προσέξω τη διατροφή μου ή την άσκηση μου, θα έχει αντίκτυπο σε μένα. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση, θα το δείξει η πορεία. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι το ίδιο με πριν, είναι μεγάλο το διάστημα χωρίς αγώνες. Όσο καλή κι αν είναι η προπόνηση στο σπίτι δεν συγκρίνεται με τον αγωνιστικό ρυθμό και τα παιχνίδια. Θα δούμε. Αυτήν τη στιγμή όμως προέχει η υγεία όλων, να προστατεύσουμε τους δικούς μας ανθρώπους και τις ευπαθείς ομάδες, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».

Για το τι απασχολεί περισσότερα τα μέλη του συνδέσμου: «Το σημαντικότερο είναι ότι κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Ουδείς γνωρίζει πότε θα επιστρέψουμε. Μας ρωτούν παιδιά από μικρότερες κατηγορίες όπου είναι πιο σοβαρό το οικονομικό θέμα, αν θα μπουν στο επίδομα των 800 ευρώ. Επίσημα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Κατά πάσα πιθανότητα θα μπουν οι ΠΑΕ, αλλά επίσημα δεν είμαι σίγουρος για να το πω. Αν μπουν οι ομάδες, θα πάρουν το επίδομα και οι υπάλληλοι, που εργάζονται στις ΠΑΕ, όχι μόνον οι ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος βλέπει κυρίως τις ομάδες που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στην πρώτη κατηγορία και οι παίκτες αμείβονται αρκετά καλά. Υπάρχουν παιδιά στη Φούτμπολ Λιγκ που αμείβονται με μισθό και πολλές φορές ούτε με αυτόν, για να λέμε την αλήθεια. Έχουν φτάσει στα αυτιά μας περιπτώσεις ομάδων που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν αυτόν τον μήνα και τα παιδιά προσπαθούν να βρουν λύσεις».

Για το ενδεχόμενο μειώσεων στις αποδοχές των ποδοσφαιριστών κι αν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο: «Όχι αυτήν τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία κουβέντα, γιατί αυτήν τη στιγμή προέχει η υγεία. Μακάρι να μην έρθει αυτή η ώρα. Βαδίζουμε πάντα στο να μπορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τα χρήματα τους. Όλοι ανησυχούν, όλοι διαβάζουν και βλέπουν τι γίνεται αυτήν την περίοδο, είμαστε μία γενιά που πέρασε την κρίση, αλλά δεν έχει γίνει καμία κουβέντα και καμία ενόχληση».

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ2: «Έχουμε δύο αγωνιστικές και δέκα στα πλέι οφ και πλέι άουτ για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Θέλουμε ως ποδοσφαιριστές να τελειώσουν τα πρωταθλήματα, αλλά χωρίς κανένα κόστος στην υγεία. Μακάρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και να ανέβει ο καλύτερος ή να υποβιβαστεί ο χειρότερος. Η δική μου εμπειρία στην κατηγορία είναι μικρή, καθώς ήρθα στον Απόλλωνα τον Ιανουάριο. Υπάρχουν κάποιες καλές ομάδες, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά από την Σούπερ Λιγκ στο θέμα των γηπέδων, της προβολής, των εσόδων. Η ψαλίδα έχει ανοίξει σε σχέση με παλιότερες εποχές. Βλέπουμε ομάδες που είτε σταματούν το πρωτάθλημα, είτε είναι σε κατάσταση όπως η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου, ίσα- ίσα να βγει η χρονιά. Υπάρχουν ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων που είναι και ιστορικές και καλές και προσπαθούν να κρατήσουν το επίπεδο ψηλά».