Ζέτερμπεγκ: «Τυχερός που έπαιξα στον Ολυμπιακό»

Στην αθλητική εκπομπή MEGA SPORTS WEEKEND μίλησε ο Παρ Ζέτερμπεγκ που αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και στην απόλυση του από την Άντερλεχτ λόγω κορονοϊού.

Ζέτερμπεγκ: «Τυχερός που έπαιξα στον Ολυμπιακό»

Ο Παρ Ζέτερμπεγκ κατάφερε να ξεχωρίσει στην Ελλάδα χάρη στο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό το διάστημα 2000-2003.

Ο Σουηδός παλαίμαχος πλέον μίλησε στην κάμερα του MEGA SPORTS WEEKEND για τη θητεία του στην ομάδα του Πειραιά, αλλά και την απρόσμενη όπως είπε φυγή του από την Άντερλεχτ εξαιτίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;

«Είμαι στη Σουηδία, εδώ που ζω».

Η στρατηγική της σουηδικής κυβέρνησης σχετικά με την κρίση του κορωνοϊού, διαφέρει σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πιστεύεις πως είναι σωστή;

«Νομίζω πως αυτό θέλουμε να το δούμε στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι…. μ’ αυτό. Εγώ μένω σε μία μικρή πόλη, οπότε δε βλέπω ότι θα έβλεπα στη Στοκχόλμη, εκεί είναι τελείως διαφορετικά απ’ ότι στις μικρές πόλεις. Εδώ μπορούμε ακόμα να πάμε στο γυμναστήριο, σε ένα εστιατόριο, μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν ακόμα από το σπίτι».

Ήσουν ένα από τα πρώτα «θύματα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς απολύθηκες από την Άντερλεχτ λόγω της κρίσης του κορονοϊού αλλά και κάποιων οικονομικών προβλημάτων. Το περίμενες;

«Όχι δεν το περίμενα…Στις εταιρίες, σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να αφήνουν τον κόσμο να φεύγει, και το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Πρέπει και αυτοί να αφήνουν τον κόσμο να φεύγει. Και εγώ ήμουν ένας από αυτούς».

Πιστεύεις ότι τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα αλλάξουν μέσα στους επόμενους μήνες; Ή και χρόνια, στους λένε κάποιοι.

«Νομίζω πως κάτι πρέπει να αλλάξει, ίσως οι μισθοί, δεν ξέρω, επειδή όλο και πιο στους εταιρίες θα έχουν περισσότερα προβλήματα, ίσως να υπάρξουν και θέματα με στους χορηγούς των ομάδων. Οπότε αν στους λιγότερους χορηγούς, δε μπορείς να δίνεις τόσα πολλά χρήματα στους παίκτες, άρα πιστεύω πως σίγουρα κάτι θα αλλάξει».

Πέρασες τρία υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα, πες μας κάτι για αυτή την περίοδο, και αν παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι σήμερα.

«Ακόμα το παρακολουθώ όσο μπορώ, ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, μπροστά από τον ΠΑΟΚ, και έχω ακόμα καλές επαφές με τον Κριστιάν Καρεμπέ, μιλάμε στο τηλέφωνο, ή επικοινωνούμε με μηνύματα. Το κάνω συνέχεια αυτό από τότε που σταμάτησα. Προσπαθώ να παρακολουθώ όσο καλύτερα μπορώ τις ομάδες που αγωνίστηκα. Είδα το ματς με την Άρσεναλ, ήταν ένα καλό παιχνίδι».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού που σε θυμούνται;

«Νομίζω πως η γενιά που με θυμάται έχει μεγαλώσει πια. Οι νέοι, δε νομίζω πως ξέρουν καν ποιος είμαι. Πέρασα τέλεια στον Ολυμπιακό, είχαμε μία φανταστική ομάδα με φανταστικούς παίκτες. Οπότε ήμουν πολύ τυχερός και πολύ χαρούμενος που έπαιξα σε μία τόσο καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».