Αρτέτα: «Ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο στα 15 του!»

Ο Μικέλ Αρτέτα αποθεώνει τον παλιό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Αρούνα Μπαμπαγκίντα σε συνέντευξή του σε ξένα ΜΜΕ.

Αρτέτα: «Ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο στα 15 του!»

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, έκανε μεγάλη καριέρα στις Άρσεναλ και Έβερτον, αλλά ξεκίνησε ως μέλος της Μπαρτσελόνα, όντας στην ακαδημία του συλλόγου. Ο Αρτέτα δεν έκανε ποτέ το ντεμπούτο του με την ομάδα της Καταλονίας, αλλά έπαιξε πολλούς αγώνες με την ομάδα Β' της Μπάρτσα, μένοντας συνολικά πέντε χρόνια στο Camp Nou.

Είχε συμπαίκτες πολλούς ποδοσφαιριστές που αργότερα έγιναν μεγάλα αστέρια στην Μπαρτσελόνα, αλλά εκείνος μνημόνευσε απροσδόκητα ένα όνομα που αγωνίστηκε και στην Ελλάδα με τα χρώματα του Ολυμπιακού: τον Αρούνα Μπαμπαγκίντα!

«Είχαμε τον Πέπε Ρέινα, τον Βίκτορ Βαλντές, τον Αντρές Ινιέστα και τον Κάρλες Πουγιόλ. Αλλά εγώ θυμάμαι αυτόν τον τύπο που ονομάζεται Αρούνα Μπαμπαγκίντα. Πω, πω! Ως 15χρονος ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ταλαντούχος ήταν. Κατέληξε στην Ελλάδα και την Κύπρο. Θα έπρεπε να γίνει αστέρι», λέει ο Αρτέτα στο «The Athletic».

Ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα, ο οποίος είναι 37 ετών σήμερα, ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2015 στη Mosta FC στη Μάλτα. Ο Νιγηριανός αγωνίστηκε επίσης στον Ολυμπιακό, στον Απόλλωνα Λεμεσού και στη Βίτεσε, αλλά δεν έκανε ποτέ το ντεμπούτο του στην Μπαρτσελόνα.

Ο ίδιος δήλωσε κολακευμένος από τα λόγια του Μικέλ Αρτέτα, αλλά δεν εκπλήσσεται καθόλου!

«Καταλαβαίνω γιατί το λέει ο Αρτέτα και επιτρέψτε μου να το πω αυτό: αν είχατε πάρει συνέντευξη από όλους τους παίκτες με τους οποίους έπαιζα τότε, όλοι θα είχαν πει το ίδιο πράγμα. Αυτό είναι 100% σίγουρο», λέει ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους που δεν στέριωσε στην Μπαρτσελόνα: «Ο λόγος ήταν ο Λουίς Φαν Χάαλ. Ένας σκληρός προπονητής, που δεν νοιαζόταν για τους παίκτες του».