Σεβτσένκο για τον κορονοϊό: «Μου θυμίζει το Τσέρνομπιλ»

O παλαίμαχος επιθετικός της Μίλαν Αντρέι Σεβτσένκο αναφέρθηκε στην τραγωδία που επικρατεί στην Ιταλία με τον κορονοϊο, σχολιάζοντας πως του θυμίζει το Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία.

Σεβτσένκο για τον κορονοϊό: «Μου θυμίζει το Τσέρνομπιλ»

Ο Αντρέι Σεβτσένκο αποτελεί έναν από τους παίκτες-σύμβολα της Μίλαν. Αγωνίστηκε εκεί για επτά σερί σεζόν (1999-2006), κατακτώντας το Champions League το 2003. H αγάπη του για την Ιταλία και την πόλη του Μιλάνου είναι δεδομένη. Ο παλαίμαχος σπουδαίος Ουκρανός στράικερ ρωτήθηκε για την έξαρση του κορονοϊού στην Ευρώπη, σχολιάζοντας πως του θυμίζει το Τσέρνομπιλ!

Πρόκειται για το πυρηνικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου 1986, στον αντιδραστήρα νούμερο 4 του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας του Τσέρνομπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας. Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στη Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία.

Ο Σεβτσένκο είπε τα εξής: «Είμαι κλειδωμένος στο σπίτι εδώ και περίπου δέκα μέρες. Βιώνουμε αυτή την περίσταση με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι ο σεβασμός προς τους κανόνες, να μένουμε στο σπίτι όχι μόνο για εμάς τους ίδιους, αλλά και για αυτούς που θα μπορούσαμε να κολλήσουμε, δίχως να γνωρίζουμε ότι είμαστε φορείς του ιού. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εθελοντές κάνουν σπουδαία δουλειά, είναι οι ήρωες της εποχής μας και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ για αυτό.

Αυτό που συμβαίνει τώρα μου θυμίζει μια πολύ παρόμοια κατάσταση που έζησα όταν ήμουν εννέα ετών, ήταν τότε που έγινε η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ. Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή. Σε τέτοιες στιγμές το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πιστεύεις στις κυβερνητικές αποφάσεις χωρίς να κάνεις ηλίθια πράγματα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας αλλά όλους εκείνους που μπορεί να επηρεάσουμε».