21/3/1999: Όταν ο Παύλος Αδάμος σώθηκε από θαύμα (vid)

Πριν από 21 χρόνια, στο 85' του αγώνα Πανελευσινιακός - ΟΦΗ, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Άριαν Μπεκιάι, σε μια προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, χτύπησε ­ άθελά του ­ στα πλευρά τον συμπαίκτη του Παύλο Αδάμο.

21/3/1999: Όταν ο Παύλος Αδάμος σώθηκε από θαύμα (vid)

Ο 26χρονος αμυντικός του ΟΦΗ έπεσε στο έδαφος και όσοι έτρεξαν κοντά του κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Του είχε γυρίσει η γλώσσα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο Αδάμος σηκώθηκε, συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το τέλος, αλλά τα δυσάρεστα για αυτόν ήρθαν μετά από τρεις ώρες.

Συγκεκριμένα, όταν η αποστολή του ΟΦΗ έφτασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο Αδάμος παραπονέθηκε για πόνους στη μέση του και κάποια στιγμή το πρόσωπό του χλόμιασε και ιδρώτας έσταζε στο μέτωπό του. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο του αεροδρομίου, όπου ο γιατρός απαγόρευσε την επιβίβασή του στο αεροπλάνο ­ παρά την αντίθετη άποψη του παίκτη ­ και διέταξε την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο. Με τη συνοδεία του συμπαίκτη του Ηλία Κώτσιου και του φυσιοθεραπευτή της ομάδας Απόστολου Φυργάδη, ο Αδάμος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό». Αμέσως του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε εσωτερική αιμορραγία και ρήξη στον αριστερό νεφρό. Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση του νεφρού, ο οποίος είχε υποστεί βαρύτατες κακώσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, αν ο νεαρός παίκτης επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο με προορισμό το Ηράκλειο, ίσως αυτό να ήταν το τελευταίο του ταξίδι, καθώς η εσωτερική αιμορραγία είχε προσβάλει όλη την αριστερή κοιλία.

Ο Λαρισαίος αμυντικός δέχτηκε την επίσκεψη του Άριαν Μπεκιάι, με τον οποίο είχε μακράς διάρκειας συζήτηση. Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Μπεκιάι, ­ που έφυγε για την Αλβανία προκειμένου να ενσωματωθεί στην Εθνική της χώρας του, ­ έδειχνε συντετριμμένος από τη ζημιά πού προκάλεσε στον συμπαίκτη του και απέφυγε να πει οτιδήποτε.

Βαρύ ήταν και το κλίμα στο Ηράκλειο, όπου ο Έγκεν Γκέραρντ είχε δηλώσει: «Δεν έχει καμιά σημασία για μας η νίκη, η ήττα ή η ισοπαλία. Αυτό που έπαθε ο Παύλος δεν έπρεπε να γίνει. Μας έχει συγκλονίσει όλους η περιπέτειά του. Ευχόμαστε να γίνει το συντομότερο καλά και να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας. Η υγεία του μας ενδιαφέρει όσο τίποτα άλλο».