Κορονοϊός: Ανοσολόγος συνδέει την τραγωδία στο Μπέργκαμο με το παιχνίδι Αταλάντα - Βαλένθια

Σύμφωνα με ανοσολόγο, το ταξίδι στο Μιλάνο πριν από έναν μήνα των οπαδών της Αταλάντα  για το ματς με τη Βαλένθια ίσως ευθύνεται για την τραγωδία και τους θανάτους λόγω κορονοϊού στο Μπέργκαμο.

Κορονοϊός: Ανοσολόγος συνδέει την τραγωδία στο Μπέργκαμο με το παιχνίδι Αταλάντα - Βαλένθια

Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις χώρες στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο πρόβλημα επικεντρώνεται στο Μπέργκαμο. Η ιταλική πόλη έχει δεχτεί το ισχυρότερο χτύπημα από τον κορονοϊό.

Μετρά πάνω από 4.000 κρούσματα και περίπου 530 νεκρούς μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των κρουσμάτων και των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου. Είναι χαρακτηριστικά τα στιγμιότυπα της La Repubblica. Με τα στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρουν θύματα του κορονοϊού σε άλλες περιοχές της χώρας για αποτέφρωση.

Για ποιο λόγο όμως υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή; Ιταλός ανοσολόγος, ο οποίος αναζητά τα αίτια της τραγωδίας που έχει χτυπήσει κυρίως το Μπέργκαμο στην Ιταλία, έχει την εξής άποψη:

Θεωρεί πως το πιθανότερο σενάριο είναι να ευθύνονται για αυτό οι οπαδοί της Αταλάντα! Οι φίλοι της είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο, όπου ήταν αναγκασμένη η ομάδα τους να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το γήπεδο στο Μπέργκαμο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για αγώνα.

Ο Λε Φόκε, που εργάζεται στο νοσοκομείο «Umberto I» της Ρώμης, τόνισε πως ίσως για τη δραματική κατάσταση στο Μπέργκαμο να φταίει αυτή η εκδρομή…

«Πέρασε ένας μήνας από εκείνο το ματς, οπότε το τάιμινγκ δένει. Χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, δίπλα δίπλα, σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας για αυτό που έβλεπαν από την Αταλάντα, οπότε όλα είναι πιθανά. Κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι, οπότε μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι στις εξέδρες βρέθηκαν και άνθρωποι που μπορεί να είχαν λίγο πυρετό, να είχαν ήδη συμπτώματα, αλλά να μην έδωσαν σημασία», είπε χαρακτηριστικά.