Πάντα ψηλά ο Ελ Αραμπί!

Συνεχίζει να είναι μέσα στους κορυφαίους σκόρερ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, μετά το γκολ και επί της Γουλβς. Ποιο είναι το περίεργο με τη συχνότητα που σκοράρει από την αρχή του έτους.

Πάντα ψηλά ο Ελ Αραμπί!

Το έβδομο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού στις φετινές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της ομάδας του ήταν αυτό εναντίον της Γουλβς. Ο Μαροκινός άσος παρόλο που δεν έχει παίξει σε όλα τα ματς των «ερυθρόλευκων», καθώς ήταν εκτός στα πρώτα προκριματικά με Πλζεν και Μπασάκ, έχει καταφέρει να βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά στις λίστες με τους κορυφαίους γκολτζήδες του Champions League και του Europa League, δείχνοντας μεγάλη συνέπεια στην επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα από τότε που άρχισε να σκοράρει. Στην Ρωσία, δηλαδή, με τα δύο γκολ στον επαναληπτικό αγώνα για τα play off εναντίον της Κράσνονταρ.

Ο Ελ Αραμπί έχει πετύχει αυτά τα δύο γκολ στα προκριματικά του Champions League, έχει σκοράρει άλλες τρεις φορές στον όμιλο, εναντίον της Μπάγερν στην Αθήνα, της Τότεναμ στην Αγγλία και του Ερυθρού Αστέρα στο ματς πρόκρισης στο Φάληρο. Και στο Europa πρόσθεσε άλλα δύο τέρματα, το καθοριστικό και ιστορικό στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, αλλά και αυτό το τελευταίο κόντρα στην Γουλβς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ό,τι αφορά τους πρώτους σκόρερ στους ομίλους και στα νοκ άουτ των δύο διοργανώσεων, οι διαφορές του Ελ Αραμπί με τους προπορευόμενους δεν είναι μεγάλες και ο Μαροκινός θα είναι σίγουρα μέσα στους κορυφαίους της φετινής χρονιάς. Στο Champions League προηγείται με 11 γκολ ο Λεβαντόφσκι και ακολουθεί με 10 ο Χάλαντ, ενώ 6 γκολ έχουν πετύχει ο Κέιν, ο Μέρτενς και ο Γκνάμπρι.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα των κορυφαίων γκολτζήδων για φέτος στο Europa League, εκεί προπορεύονται με 6 γκολ ο Βίτσκα της Μπασακσεχίρ, ο Σπόραρ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Μπρούνο Φερνάντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μορέλος της Ρέιντζερς και ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην τωρινή φάση της διοργάνωσης, ο Ντιόγκο Ζότα της Γουλβς.

Κάτι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό για τον Ελ Αραμπί είναι η συχνότητα με την οποία βάζει γκολ από το ξεκίνημα του 2020. Σε ένα παιχνίδι σκοράρει, σε δύο μένει μακριά από το γκολ και μετά βάζει πάλι! Τον Γενάρη έβαλε γκολ με τον Άρη, δεν βρήκε δίχτυα με ΟΦΗ και ΑΕΚ.

Τον Φλεβάρη πέτυχε γκολ επί της Ξάνθης, δεν σκόραρε με Ατρόμητο και Λαμία (για το Κύπελλο), επανήλθε με τον Πανιώνιo δεν έβαλε με την Άρσεναλ στο Φάληρο και με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, αλλά πέτυχε το γκολ της μεγάλης πρόκρισης με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Και τον Μάρτιο έμεινε μακριά από το γκολ με Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ (για το Κύπελλο), αλλά το έβαλε με την Γουλβς!

Τώρα θα πρέπει και αυτός να περιμένει όπως όλοι οι συμπαίκτες του και γενικά οι συνάδελφοί του την επανέναρξη της δράσης. Για να συνεχίσει και ο ίδιος να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τον εντάσσει στους κορυφαίους της Ευρώπης: να στέλνει την μπάλα στο «πλεχτό»…