Να κηρυχτεί ...εθνική γιορτή το διήμερο 11-12 Μαίου

Ο Στέφανος Λεμονίδης προτείνει να κηρυχτεί γιορτή το διήμερο 11-12 Μαίου και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στη Αθήνα, προκειμένου να ...αυξηθει ο τουρισμός.

Να κηρυχτεί ...εθνική γιορτή το διήμερο 11-12 Μαίου

Μαύρο δάκρυ χύσαμε όλοι μα όλοι στο ΟΑΚΑ, όχι από το σπάνιο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά από τα δακρυγόνα των ΜΑΤ που έσκαγαν κατά ριπάς, προκειμένου να απωθήσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ η εικόνα θα ήταν ίδια και απαράμιλλη από την απέναντι πλευρά, σε περίπτωση που έχανε ο ΠΑΟΚ.

Ο τελικός είχε το φινάλε που άρμοζε στο... εορταστικό διήμερο, μες σε καπνούς και σε βρισιές, αλλά και πολλά δάκρυα, με μοναδικούς θεατές τους οπαδούς τους ΠΑΟΚ που περίμεναν την απονομή με φωνές “νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές”. Από την άλλη οι οπαδοί της ΑΕΚ έδιναν το δικό τους σόου, έξω από το ΟΑΚΑ, σε συμπλοκές με τα ΜΑΤ, όπως συνηθίζουν βέβαια σε αρκετά εντός έδρας παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ σήκωνε το Κύπελλο με ομοβροντίες εκτοξεύσεων δακρυγόνων, λες και βρισκόμασταν στον Αη Γιώργη στον Λυκαβηττό και τον Αη Δημήτρη τον Λουμπαρδιάρη και ακούγαμε τους εορταστικούς κανονιοβολισμούς.

Κατά τα άλλα έγινε και ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, η γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο φινάλε της χειρότερης περιόδου, με το πρωτάθλημα να κρίνεται στα δικαστήρια και το Κύπελλο, εν μέσω ρίψεων δακρυγόνων.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της ολοκλήρωσε τον τελικό του Κυπέλλου και πρέπει να κηρύξει εθνική εορτή το διήμερο 11-12 Μαίου, αφού η Αθήνα έζησε πρωτόγνωρες στιγμές, με οδομαχίες την Παρασκευή και το Σάββατο με φόντο ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, τον τελικό του Κυπέλλου. Το event πρέπει να ενταχθεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης , να το διαφημίσουμε και να το επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο, μπας και αυξήσουμε την τουριστική κίνησης της πρωτεύουσας.

Από την αρχή μας προϊδέασαν οι οπαδοί των δυο συλλόγων για το φινάλε της παράστασης, αφού όποιος έχανε, θα έκανε επίθεση στα ΜΑΤ, προκειμένου να περάσει στο απέναντι πέταλο και όποιος κέρδιζε θα έμενε στις εξέδρες να πανηγυρίσει.

Η γιορτή είχε και πρόβα, όπως όλες οι σοβαρές παραστάσεις. Την πρώτη την έκαναν οι οπαδοί της ΑΕΚ, προκειμένου να μετρήσουν τις δυνάμεις τους με την αστυνομία, πέταξαν φωτοβολίδες και λίγο αργότερα τους μιμήθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που έκαναν και ένα βήμα παραπάνω, καθώς με ψαλίδια και πένσες έκοψαν τα προστατευτικά συρματοπλέγματα και βρέθηκαν ως το κέντρο, μέσω της τάφρου. Δεν προχώρησαν, άναψαν φωτιές και επέστρεψαν στη βάση τους.

A, και στο τέλος, μετά το 2-0 έπεσε και μια φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο, ως κερασάκι στην τούρτα, για να μην αλλάξει το τελετουργικό των ντέρμπι, αλλά ο άψογος διαιτητής Μπορμπαλάν δεν διέκοψε τον αγώνα, η ΑΕΚ δεν αποχώρησε και οι παίκτες του ΠΑΟΚ εκλιπαρούσαν τους οπαδούς τους να ηρεμήσουν…

Άντε και του χρόνου.