Εκδίκαση Πολυϊδιοκτησίας: Τα έκαναν ... μούσκεμα οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Μετά από 6,5 ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Μούσκεμα τα έκαναν οι δικηγόροι της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ

Εκδίκαση Πολυϊδιοκτησίας: Τα έκαναν ... μούσκεμα οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Προς έκπληξη των παρισταμένων, το πρώτο και βασικό επιχείρημα των δικηγόρων του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί η ομάδα, επειδή δεν προβλέπεται συγκεκριμένη ποινή για την πολυϊδιοκτησία!

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ) είπε: «Το παράρτημα λέει για μη χορήγηση ή ανάκληση του πιστοποιητικού. Εμείς δεν έχουμε ανάκληση του πιστοποιητικού όπως η Ξάνθη, πώς θα τιμωρηθούμε. Έκανε λάθος που επέβαλε ποινή με το νόμο γιατί λέει ότι υπάρχει κενό. Κανένα κενό δεν υπάρχει, δεν υπάρχει πουθενά ποινή πειθαρχικά αν δεν προβλέπεται».

ΠΑΟΚ και Ξάνθη προσπάθησαν να πείσουν ότι δεν πρέπει να δικαστούν, επειδή η ΕΠΟ εξαφάνισε το άρθρο για την πολυϊδιοκτησία. Μετά προσπάθησαν να πείσουν την Εφέσεων ότι πρέπει να μπει στην ουσία. Αλλά στην ερώτηση «Γιατί ο Καλπαζίδης πήγε και επένδυσε στην Ξάνθη; Ξέρετε τα κίνητρα του;», ακολούθησε σιωπή...

Παρότι από τον ΠΑΟΚ επιστράτευσαν τέσσερις δικηγόρους και πολύωρους λόγους, δεν αποσαφήνισαν την ουσία... Οι κ.κ. Μπαλτάκος, Μπίρδας, Μαυρομάτης και ο καθηγητής κ. Κατσάς μίλησαν από τις 18:10 έως τις 20:30, αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ ΠΑΟΚ – Ξάνθης και Σαββίδη – Καλπαζίδη, μέσω εταιρειών.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ ζήτησαν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη διαδικασία, αλλά δεν το κατάφεραν.

Ο ΠΑΟΚ ως γνωστό έχει προσφύγει κατά της απόφασης της αφαίρεσης 7 βαθμών για την φερόμενη πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη.

Η συνεδρίαση διεκόπη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη (17/3), με την έφεση της Ξάνθη για την αφαίρεση 5 βαθμών στο θέμα της μετοχικής της σύνθεσης.