Όλες οι ποινές του «Koriopolis»

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απαλλάξαν τους κατηγορούμενους από το βαρύ κατηγορητήριο και επέβαλλαν στην πλειοψηφία τους ποινές για πλημμελήματα. 

Όλες οι ποινές του «Koriopolis»

H ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε έπειτα από 16 μήνες. Σε δέκα κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια, ενώ σε 48 κάθειρξης μέχρι 4 χρόνια με τρία έτη αναστολή.

Ο Αχιλλέας Μπέος που φερόταν ως ένας εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου και σύμφωνα με την δικογραφία είχε διευθυντικό ρόλο στην «εγκληματική οργάνωση» όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος δύο αγώνων, ποινή που είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης που θεωρείτο κι αυτός ότι είχε ρόλο οργανωτή καταδικάστηκε σε 10 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, δωροδοκία-δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης και οπλοκατοχή. Η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα ενώ του επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ, εμφάνισης μία φορά το μήνα στην Αστυνομία και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σε κάθειρξη καταδικάστηκαν επίσης και οι Βασίλης Καρακούλιας: 7 χρόνια και 2 μήνες , Ανδρέας Δημόπουλος: 8 χρόνια και 2 μήνες , Δημήτρης Ζαβαντίας: 7 χρόνια και 2 μήνες, Βασίλης Γεωρτσιάκος: 8 χρόνια και 2 μήνες, Θανάσης Ντότσης: 7 χρόνια και 2 μήνες, Μάκης Σιδηρόπουλος: 7 χρόνια, Μιχάλης Τζιβελέκης: 6 χρόνια και 2 μήνες, Μαρία Βυθοπούλου: 6 χρόνια και 2 μήνες, Γιώργος Τσεκερίδης: 7 χρόνια και 2 μήνες.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, που όπως και ο κ. Μπέος καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, είναι και οι Γιώργος Μποροβήλος: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή, Δημήτρης Μπάκος: 3έτης φυλάκιση με τριετή αναστολή, Γιάννης Κομπότης: 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, Αβραάμ Παπαδόπουλος 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή και Κώστας Μενδρινός: 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Αμέσως μετά το την απόφαση οι συνήγοροι του Αχιλλέα Μπέου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Ευθύμιος Ναυρίδης και Δημήτρης Ρίζος δήλωσαν: «Μετά από δεκαέξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας, σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε αθώο τον Αχιλλέα Μπέο για όλες τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και για το μεγαλύτερο μέρος των πλημμεληματικών πράξεων.

«Εμεινε ένα πολύ μικρό αγκάθι και είμαστε βέβαιοι ότι στον δεύτερο βαθμό θα υπάρξει πλήρης δικαίωση έχοντας πίστη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Είμαστε δε υπερήφανοι που εκπροσωπήσαμε τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο».