Ολυμπιακός: Απολαμβάνει τις επιλογές του ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η ευτυχία και η ευστοχία του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον φετινό Ολυμπιακό, που έχει «όριο τον ουρανό». Η στήριξη σε Μαρτίνς που θυμίζει την εποχή Βαλβέρδε και η δικαίωση της ομάδας που πέρυσι δεν κατέκτησε τίποτα.

Ολυμπιακός: Απολαμβάνει τις επιλογές του ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να στηρίξει εμπράκτως την περσινή ομάδα και τον προπονητή της αισθάνεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την πορεία που έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Με το απόλυτο προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τη συμμετοχή στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, αλλά φυσικά και με την παρουσία στη φάση των «16» του Europa League, έπειτα από την κορυφαία επιτυχία της πρόκρισης επί της Άρσεναλ, παρά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δίνει μαζί με τους συνεργάτες του στη διοίκηση σημαντικές μάχες για την αλλαγή της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο, αλλά σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι θα πρέπει ήδη να αισθάνεται ότι έχει πετύχει όσα είχε βάλει στόχο μετά την απώλεια των… στόχων της προηγούμενης περιόδου. Ο Μαρινάκης αποφάσισε να κρατήσει στην ομάδα τον Πέδρο Μαρτίνς, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δουλειά του και έχοντας συμπεριφορά στήριξης στον τεχνικό της ομάδας περίπου όμοια με εκείνη της πρώτης διοικητικής περιόδου με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η σημαντική διαφορά πως τότε η ομάδα είχε κατακτήσει τους εγχώριους τίτλους.

Τώρα τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα: με πολλά εμπόδια σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, αλλά και με την ανάγκη να περάσει ο Ολυμπιακός τρεις προκριματικούς γύρους ώστε να μπορέσει να φτάσει στους ομίλους του Champions League. Αυτό που έκανε ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ ήταν να κρατήσει τον προπονητή πιστεύοντας στη δουλειά του, να εμπιστευθεί τους ανθρώπους που είναι γύρω του, όπως ο Καρεμπέ και ο Μοντέστο, να έχει τον βασικό περσινό «κορμό» (Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Σισέ, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε, Φορτούνης, Λάζαρος) και να κάνει μεταγραφές υψηλού επιπέδου το περασμένο καλοκαίρι (Βαλμπουενά, Σεμέδο, Ελ Αραμπί, Σουντανί), όπως και τον χειμώνα (Χασάν).

Μπορεί -στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο Ολυμπιακός με ξένους συλλόγους και μεγαλοατζέντηδες- να έγινε η πώληση, με μεγάλο οικονομικό όφελος, ενός παίκτη όπως ο Ντανιέλ Ποντένσε, αλλά η πειραϊκή ομάδα δεν έχει χάσει τη δυναμική της παρά και τους τραυματισμούς που την «έπληξαν» (Φορτούνης, Σουντανί, Σισέ). Ο Μαρινάκης πίστεψε αυτό το πρότζεκτ, δεν παρασύρθηκε από τις περσινές αποτυχίες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, από τις ήττες της Τούμπας και της Λαμίας ή τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Κιέβου.

Και αυτή η πίστη έχει οδηγήσει φέτος τον Ολυμπιακό στον σωστό δρόμο από πλευράς απόδοσης και αποτελεσμάτων. Αποτελεί προφανώς και ένα παράδειγμα συμπεριφοράς από την πλευρά της διοικητικής ηγεσίας και για το μέλλον του κλαμπ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ώστε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια να είναι στην κορυφή και να έχει διεθνείς επιτυχίες βοηθώντας (όσο μπορεί μόνος του) το ελληνικό ποδόσφαιρο να αντέχει στον ανταγωνισμό και να σταματήσει τη βαθμολογική «κατρακύλα» του στην ΟΥΕΦΑ…