Ολυμπιακός: Άντεξαν 300 λεπτά και αχρήστεψαν το ροτέισον τα 9 παλικάρια του Μαρτίνς

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τα 9 παλικάρια του Μαρτίνς που έπαιξαν 300 λεπτά στα τρία ματς του Ολυμπιακού με Άρσεναλ (δις), ΠΑΟΚ, αχρήστεψαν το ροτέισον και εκ του αποτελέσματος αποθεώθηκαν, σε αντίθεση με το ανάλογο εγχείρημα με Τότεναμ, Παναθηναϊκό, που απέδωσε δυο ισοπαλίες και γκρίνια...

Ολυμπιακός: Άντεξαν 300 λεπτά και αχρήστεψαν το ροτέισον τα 9 παλικάρια του Μαρτίνς

Ονειρικό τετραήμερο για τον Ολυμπιακό, με διπλό στην Τούμπα , διπλό στο Λονδίνο, πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, αήττητος στο πρωτάθλημα και με αέρα 5 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Όταν ξεκινούσε η τριάδα-φωτιά των αγώνων με την Άρσεναλ και τον ΠΑΟΚ, όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού ανησυχούσαν για το αν θα αντέξουν οι παίκτες και αναθεμάτιζαν τη Σούπερ Λιγκ, που δεν βοήθησε τον μοναδικό εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου με τη μετάθεση του ντέρμπι της Τούμπας. Πράγματι, μετά τον πρώτο αγώνα με την Άρσεναλ, υπήρχε προβληματισμός για το αν θα αντέξουν οι παίκτες στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο άντεξαν, αποδείχθηκαν και χαλκέντεροι, αφού ο ΠΑΟΚ έμοιαζε με ταλαιπωρημένη ομάδα και όχι ο Ολυμπιακός. Ίδιο σκηνικό και στο παιχνίδι του Λονδίνου. Πως θα αντέξει η ομάδα άλλα 90 λεπτά; Και όχι μόνο άντεξαν δυο ημίχρονα, έπαιξαν άλλα δυο μίνι ημίχρονα στην παράταση και πέτυχαν και γκολ στο τελευταίο λεπτό.

Τριακόσια λεπτά έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και πέταξαν στα σκουπίδια τη λογική του ροτέισον, αυτή που λέει ότι ο προπονητής οφείλει να ξεκουράζει παίκτες για να αντέξουν στην κούραση. Και η ομάδα του Πειραιά παίζει από τον Ιούλιο χωρίς διακοπή, έχοντας στο ενεργητικό της 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ . Κι αν ρίξετε μια ματιά στις συνθέσεις των τριών αγώνων θα διαπιστώσετε ότι έπαιξαν σχεδόν οι ίδιοι και όποιες αλλαγές έγιναν ήταν λόγω τακτικής ή τιμωριών. Ο Σεμέδο για παράδειγμα δεν πήγε στο Λονδίνο επειδή είχε κάρτες και αντικαταστάθηκε από τον Μπά, ενώ ο Μασούρας αγωνίσθηκε στο πρώτο ματς με την Άρσεναλ και στα άλλα δύο έπαιξε ο Ραντζέλοβιτς για λόγους τακτικής. Ως και ο 35 χρονος Ματιέ Βαλμπουενά άντεξε στα τρία ματς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός και το επιτελείο του κάνουν καλή δουλειά, θυμηθείτε όμως τι άκουγε και τι του γράφαμε όταν τόλμησε να παίξει με την ίδια ενδεκάδα κόντρα στην Τότεναμ και απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τον σταυρώσατε και τον σταυρώσαμε γιατί δεν κέρδισε τον αιώνιο αντίπαλο του και τον κρίναμε μόνο από τα αποτελέσματα. Τι να πεις τώρα που έφερε δυο μεγάλα αποτελέσματα και μια τεράστια πρόκριση.

Και για τον Ραντζέλοβιτς άκουσε τα μύρια όσα, δεν μιλούσε και απάντησε με την χρησιμοποίηση του Σέρβου σε δυο αγώνες-φωτιά που τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Κάτι παραπάνω ξέρει ένας προπονητής από τους επικριτές του, ενώ δικαιώθηκε και με τη φράση «κανένας πιο πάνω από την ομάδα», όταν ρωτήθηκε για τον αποκλεισμό του Φορτούνη, που είδε το ματς του Λονδίνου από την τηλεόραση και δεν ήταν μέλος της ομάδας που άλωσε το Emirates. Και ποιος δεν θα ήθελε να καθίσει έστω και στον πάγκο σε ένα ιστορικό παιχνίδι;

Ο Μαρτίνς στήνει μια ομάδα για μεγάλα πράγματα και ευτυχώς δεν απολύθηκε μετά την τριάρα στην Τούμπα και τον αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο. Το κλαμπ του Ολυμπιακού φέρθηκε με σύνεση και δεν κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα, όταν σχεδόν όλοι ζητούσαν την κεφαλή του Μαρτίνς επί πίνακι…

Και μια αναφορά για τον Μασούρα. Τι δεν άκουσε αυτό το παιδί όλο το χρόνο. Έκλεισε όμως τα αυτιά του, δούλεψε και στο Λονδίνο μπήκε στο πάνθεο των ηρώων, αφού έδωσε την ασίστ στον Ελ Αραμπί για το ιστορικό γκολ του Ολυμπιακού.

ΥΓ: Και στα τρια ματς έπαιξαν οι Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Μπα, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, ο Ραντζέλοβιτς σε Τούμπα, Λονδίνο, ο Μασούρας σε Καραϊσκάκη, ο Σεμέδο σε Καραϊσκάκη, Τούμπα και ο Μπα σε Λονδίνο.