Έτσι άλωσε Τούμπα και Emirates ο Ολυμπιακός

Το σχέδιο που εφάρμοσε ο Ολυμπιακός σε Τούμπα και Emirates και πέρασε νικηφόρα από δύο πολύ δύσκολες έδρες. Οι ομοιότητες των δύο αγώνων και το… διάβασμα της Άρσεναλ.

Έτσι άλωσε Τούμπα και Emirates ο Ολυμπιακός

Μετά την υπερπροσπάθεια στο Καραϊσκάκη με την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα και έκανε το διπλό. Στη συνέχεια πήγε στο Emirates κι έκανε ακόμα ένα διπλό. Δύο νίκες που αν τις κοιτάξουμε με πιο ψύχραιμο μάτι θα διαπιστώσουμε πως έχουν αρκετά κοινά στοιχεία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζοντας πως πρέπει να διαχειριστεί την κόπωση της ομάδας του κλήθηκε να εφαρμόσει ένα σχέδιο που θα έβγαζε εις πέρας την αποστολή του. Επίσης ήταν δύο εκτός έδρας παιχνίδια και το πλάνο θα έπρεπε να είναι συγκεκριμένο. Ο 49χρονος τεχνικός αν δείτε τα δύο ματς τα έχει πάει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Οι χαφ του και κυρίως ο Καμαρά πίεσαν ψηλά με εντολή στον Ελ Αραμπί και τον Ραντζέλοβιτς να κλείνουν και αυτοί την πρώτη πάσα. Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε έπαιρναν και αυτοί μέτρα στο γήπεδο και δυσκόλευαν την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ανά διαστήματα μέσα στο ματς ο Ολυμπιακός επιχειρούσε αυτή την πίεση και έσπαγε το ρυθμό των αντιπάλων του.

Είχε κάποια διαστήματα μέσα στο ματς που επέλεγε να «χτυπήσει» στην επίθεση και το έκανε τόσο στην Τούμπα όσο και στο Μόναχο. Στο δεύτερο ημίχρονο και των δύο αγώνων μπήκε στο γήπεδο δυνατά και έψαξε το γκολ. Στη Θεσσαλονίκη το έβαλε στο 49’ στο Λονδίνο στο 53’. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ήρθαν τα γκολ των Πειραιωτών. Από εκείνο το σημείο και μετά κινδύνεψε ελάχιστα τόσο στο ένα όσο και στο άλλο ματς. Στο Λονδίνο μάλιστα ο Λένο κράτησε το 0-1 στο φοβερό σουτ του Τσιμίκα που πήγε να βάλει το γκολ της ζωής του και να τελειώσει την πρόκριση λίγα λεπτά μετά το γκολ του Σισέ.

Κάτι ακόμα σημαντικό για το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Ο Πέδρο Μαρτίνς πριν το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε αναλύσει στους παίκτες του τη δεξιά πλευρά με Μπεγιερίν και Πεπέ. Τότε όμως ο Αρτέτα έβαλε τον Σωκράτη και τον Ομπαμεγιάνγκ. Είχε κάνει ολόκληρη ανάλυση και γνώριζε πως έπρεπε να αντιδράσει. Στο Emirates ο Αρτέτα έβαλε τον Μπεγιερίν και τον Πεπέ και οι Πειραιώτες ήξεραν τι να κάνουν. Πάντως και στα δύο ματς ο παίκτης που του έκανε όλη τη δουλειά ήταν ο Καμαρά. Ο Αφρικανός έχει βρει τα πατήματα του, έχει καλά τρεξίματα στο γήπεδο και βασικά τηρεί όσα θέλει ο προπονητής του.