Iστορική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο αγώνας με την Άρσεναλ στο Λονδίνο

Ο αγώνας του Ολυμπιακού στο Emirates με την Άρσεναλ μπορεί να γίνει ο θρυλικότερος όλων των εποχών για τον Θρύλο. Αυτό μόνο μετράει...

Iστορική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο αγώνας με την Άρσεναλ στο Λονδίνο

Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί σε θέση ευρωπαϊκής διάκρισης πάνω από τις δυνάμεις του κι άλλες φορές στο παρελθόν. Όταν πήγε να αποκλείσει την Γιουβέντους και να φτάσει στα προημιτελικά του Champions League. Όταν μπορούσε να βγάλει έξω την Λίβερπουλ, αλλά ο Τζέραρντ είχε στο τέλος άλλη άποψη. Όταν είχε φέρει 0-0 με την Τσέλσι και πήγε για την υπέρβαση στο Λονδίνο. Όταν πήγε στο Old Trafford με δύο γκολ πλεονέκτημα και δεν τα κατάφερε να αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τεράστιες νίκες στο παρελθόν και μεγάλες προκρίσεις. Στο Europa League η κορυφαία ήταν πέρυσι με την Μίλαν. Με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο. Στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο που θα βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης (26/2-22.00), είχε κάνει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του, με το 3-2 του 2015. Με Πορτογάλο προπονητή και τότε. Με τρομερό γκολ του Κώστα Φορτούνη που είχε πιάσει κορόιδο τον Οσπίνα.

Μπορεί πάλι κόντρα στην Άρσεναλ ο Βαγγέλης Μαρινάκης να δηλώσει ό,τι είχε πει και τότε, μετά από εκείνο το μαγικό βράδυ της 29ης Σεπτέμβρη 2015. «Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού». Και όντως θα είναι.

Μπορεί και να μη γίνει. Αυτό λέει η λογική μετά το 0-1 του Φαλήρου. Αλλά στο ποδόσφαιρο και με αυτόν τον Ολυμπιακό (του σπουδαίου προπονητή του όπως είναι ο Μαρτίνς και των εξαιρετικών παικτών του με αρχηγό τον Φορτούνη, παρά την απουσία του από αυτή τη βραδιά) ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Αλλά και επίσης βέβαιο είναι ότι εάν καταφέρει και αποκλείσει την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός δεν θα πρόκειται για θαύμα. Ούτε θα σοκαριστεί η ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς, των σπουδαίων άσων του, του μεγάλου απόντος Κώστα Φορτούνη, έχει μπροστά του την ιστορική ευκαιρία. Οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με διαφωνίες, απόψεις, παράπονα, αλλά και τους ίδιους τους εγχώριους στόχους της ομάδας και τις κόντρες με τον ΠΑΟΚ, πηγαίνει στην άκρη.

Εδώ μιλάμε για ματς που μπορεί να φέρει τον κορυφαίο άθλο στην ιστορία δεκαετιών του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου. Μόνο αυτό το ματς υπάρχει για τον Ολυμπιακό, τη διοίκησή του, τον κόσμο του, τον προπονητή του, τους παίκτες του. Διαφωνεί κανείς;