Το κατάλαβαν πλέον και στην Τούμπα!

Η αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό απέδειξε ένα πράγμα: Ότι κατάλαβαν και οι οπαδοί του «Δικεφάλου» ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανώτεροι τη φετινή σεζόν και για αυτό τα «άκουσε» ο Φερέιρα.

Το κατάλαβαν πλέον και στην Τούμπα!

Συνήθως ο αδύναμος ψάχνει δικαιολογίες. Και ο Άμπελ Φερέιρα έδειξε αδυναμία. Εσπευσε μετά το 0-1 από τον Ολυμπιακό να αρχίσει τις δικαιολογίες, να πει ότι «ο αντίπαλος ήρθε να παίξει αμυντικά», ότι «ο αντίπαλος ήταν τυχερός». Είπε κιόλας ότι «το σκορ ήταν άδικο». Δεν είπε, όμως, ποιο θα ήταν το δίκαιο σκορ, γιατί ο Ολυμπιακός είχε ένα δοκάρι με τον Ελ Αραμπί, είχε το αυτογκόλ του Γιαννούλη, είχε άλλο ένα καλό σουτ του Τσιμίκα, είχε και άλλες δύο-τρεις περιπτώσεις στο β’ μέρος μετά το 0-1 για να ανεβάσει κι άλλο τον «δείκτη» του σκορ. Ο δε ΠΑΟΚ από την πλευρά του «πονοκεφάλιασε» τον Σα μόνο από στατικές φάσεις. Δεν μπορείς να κερδίσεις και να «φωνάζεις» για ατυχία όταν απειλείς μόνο από φάουλ ή κόρνερ.

Η δικαίωση του Μαρτίνς

Το κατάλαβαν πλέον και στην Τούμπα ότι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν μπορεί να απειλήσει τον φετινό Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να απειληθούν μόνο από τον κακό τους εαυτό, μόνο αν «καθίσουν» στο 0-1 της Τούμπας και αντί να «χτίσουν» πάνω σε αυτό το +5, να δουν με χαλαρότητα τα πλέι οφ. Θα είναι το μεγαλύτερο λάθος.

«Αφιερωμένη η νίκη σε αυτούς που έφτιαξαν τα πανό»!

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι ακόμα και σημάδια χαλάρωσης να εμφανίσει ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ δεν πείθει με τις εμφανίσεις του και κυρίως με την εικόνα του στα ντέρμπι. Μόλις μία νίκη έχει σε συνολικά οκτώ ντέρμπι! Από μία ισοπαλία και μία ήττα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, ενώ κέρδισε μόνο την ΑΕΚ με πέναλτι και έφερε «Χ» στο ΟΑΚΑ. Πρώτα απ’ όλα, οι οπαδοί του «Δικεφάλου» έκαναν κάτι το... αμίμητο, κάτι που δεν συνηθίζεται στην Τούμπα. Το είχαμε ξαναζήσει, όταν είχαμε βρεθεί στην Θεσσαλονίκη στο τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο του 2015, τότε που με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο οι Πειραιώτες είχαν περάσει σαν σίφουνας με 2-0. Όπως τότε που οι ΠΑΟκτσήδες παραδέχτηκαν την ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων», έτσι και απόψε είδαν τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν στο χορτάρι δίχως να συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο. Αντιθέτως, «έβραζαν» κυρίως με τον Άμπελ Φερέιρα.

Τα highlights του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1 (vid)

Το πρωτάθλημα... γέρνει προς Πειραιά. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά έτσι όπως βλέπουμε τους δύο «μονομάχους», θα πρέπει να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός για να μην κόψει πρώτος το νήμα. Ξέρετε τι είναι ο Ολυμπιακός που ερχόταν κατάκοπος από την υπερπροσπάθεια με την Άρσεναλ, να βγάζει περισσότερη ενέργεια από τον ΠΑΟΚ; Αυτό δεν μπορούσαν να χωνέψουν περισσότερο στην Τούμπα. Ότι ο ΠΑΟΚ έδειχνε άνευρος. Πιο πολύ αυτό τους «ενόχλησε», παρά το τελικό 0-1.

Υπέρβαση στο Λονδίνο

Κατά τ’ άλλα ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση. Να κάνει την υπέρβαση στο Λονδίνο. Αν το καταφέρει και αυτό η φετινή ομάδα του Μαρτίνς, τότε θα πρέπει να κρυφτούν όλοι όσοι περίμεναν στη γωνία τον Πορτογάλο για λόγους που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς. Αν και θα πρέπει από χθες να έχουν αρχίσει να κρύβονται.

Τσιμίκας: «Αφιερωμένη η νίκη σε αυτούς που έφτιαξαν τα πανό στην Τούμπα»

Ο Ολυμπιακός κόντρα σε θεούς και δαίμονες, έχοντας φτιάξει μία ομάδα που διαχειρίζεται σωστά την κόπωση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, πήγε στην Τούμπα και «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ δίχως να το πάρουν χαμπάρι οι Θεσσαλονικείς. Και μπορεί ο Μαρτίνς να διαφωνεί ότι δεν έχει κριθεί τίποτα, όμως, η πραγματικότητα είναι μία: Ο Ολυμπιακός έχει «αγκαλιάσει» τον τίτλο και αυτό το δικαίωμα μας το δίνει η εικόνα των Πειραιωτών έως τώρα, αλλά και η τραγική παρουσία του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι.