Παναθηναϊκός: Κάτοχος του ρεκόρ κερδισμένων πέναλτι!

Με το πέναλτι, το οποίο κέρδισε στην Τρίπολη και ευστόχησε... με τη δεύτερη ο Μακέντα, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον κάτοχος του ρεκόρ κερδισμένων πέναλτι σε πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών.

Παναθηναϊκός: Κάτοχος του ρεκόρ κερδισμένων πέναλτι!

H ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει εκτελέσει σε 25 αγωνιστικές 15 πέναλτι, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της ΑΕΚ, που κρατούσε από την περίοδο 2001-02. Τότε η Ενωση είχε κερδίσει 14 πέναλτι σε 26 αγωνιστικές. Μένει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ, για να μάθουμε αν θα ισοφαρίσει ή θα ξεπεράσει το ρεκόρ... 34 αγωνιστικών (16 πέναλτι)!

Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει 15 πέναλτι και το 1990-91, αλλά σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Αυτό ήταν το ρεκόρ του, το οποίο ισοφάρισε στην Τρίπολη και πιθανότατα θα το ξεπεράσει δεδομένου του γεγονότος ότι απομένουν 11 αγωνιστικές για το τέλος της χρονιάς (μία για την κανονική περίοδο και 10 για τα πλέι οφ).

Τα περισσότερα πέναλτι σε πρωτάθλημα 34 αγώνων είναι 16 και τα είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός της περιόδου 1998-99. Η ομάδα που είχε φτάσει μια ανάσα από τα ημιτελικά του Champions League, είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, παίζοντας με 10 παίκτες από το 30', απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τα χαμένα πέναλτι: Ο Σα απέκρουσε το πέναλτι του Μακέντα στο ντέρμπι «αιωνίων» του α’ γύρου (1-1) και ο Χατζηγιοβάνης έχει χάσει πέναλτι στις νίκες του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου (Μαλέρμπ) και της ΑΕΛ (Κρίστινσον). Ο Ιταλός νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, αλλά η εκτέλεση επαναλήφθηκε και ευστόχησε...

Οι εκτελεστές

Μακέντα: 6/7

Χατζηγιοβάνης 4/6

Μπουζούκης 1/1

Μολό 1/1