Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Επιστροφή στον εφιάλτη του!

Δώδεκα σχεδόν χρόνια μετά, θα παίξει ξανά στο γήπεδο όπου είχε σκοράρει αλλά είχε γνωρίσει συντριβή με την τότε ομάδα του...

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Επιστροφή στον εφιάλτη του!

Πέρασαν σχεδόν δώδεκα χρόνια από τον ιστορικό θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα με 5-1 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τον Νοέμβριο του 2008 υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε οι Πειραιώτες διέλυσαν τους Λουζιτανούς σε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις τους, βάζοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Με Γκαλέτι, Πατσατζόγλου, Ντιόγκο και Μπελούτσι. Και τον Βραζιλιάνο φορ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ένας συμπατριώτης του Ντιόγκο, στα 21 χρόνια του τότε, άρχιζε μια μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Είχε ζήσει αληθινό εφιάλτη μαζί με τους υπόλοιπους αμυντικούς της Μπενφίκα, αλλά είχε βάλει το γκολ με το οποίο η τότε ομάδα του είχε μειώσει σε 3-1. Δεν ήταν, όμως, αρκετό για να αποφευχθεί ο διασυρμός.

Ο Νταβίντ Λουίζ θα ξαναπαίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης», αυτή τη φορά με τη φανέλα της Άρσεναλ. Από το 2008, στο 2020. Πιθανότατα δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, στο κέντρο της άμυνας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Άγγλων. Με πολυετή παρουσία στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα της Τσέλσι, ο Νταβίντ Λουίζ δεν έχει ξεχάσει εκείνο το ματς. Ξέρει πάρα πολύ καλά και θυμάται ακόμα τις δυσκολίες που συναντά ο κάθε αντίπαλος στο συγκεκριμένο γήπεδο. Και την πίεση που ασκεί ο κόσμος και η ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Μίκελ Αρτέτα είπε ότι έχει συμβουλευτεί τον Σωκράτη για την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά είναι βέβαιο ότι κάτι θα είχε να του πει και ο διεθνής Βραζιλιάνος αμυντικός.