Ο Βενγκέρ θέλει να αλλάξει ο κανονισμός του οφσάιντ


Ο Αρσέν Βενγκέρ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του κανονισμού στο οφσάιντ. Η γνώμη του Γάλλου είναι σημαντική γιατί αυτή τη στιγμή είναι διευθυντής ανάπτυξης στην FIFA.

Ο Βενγκέρ θέλει να αλλάξει ο κανονισμός του οφσάιντ

Να αλλάξει ο κανονισμός του οφσάιντ, έτσι ώστε να μην αμφισβητούνται οι αποφάσεις του VAR, θέλει ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή διευθυντής ανάπτυξης στην FIFA.

«Ορισμένες φορές καταλογίζεται οφσάιντ για μερικά εκατοστά. Και σε αρκετές από αυτές, η παράβαση αφορά στο... μέγεθος της μύτης.

Κατά συνέπεια, πιστεύω ειλικρινά, ότι είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανονισμό, έτσι ώστε να μην βρεθούμε στην κατάσταση να λέμε ότι ένας παίκτης είναι εκτός παιχνιδιού λόγω της μύτης του. Μπορεί πραγματικά κάποιος να σκοράρει με την μύτη του;

Αντίθετα, δεν καταλογίζεται οφσάιντ όταν οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παίκτη ευθυγραμμίζεται με τον τελευταίο αμυντικό. Και όμως, ο παίκτης, μπορεί να σκοράρει με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του. Επομένως, είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανόνα» είπε ο Βενγκέρ στο περιθώριο της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων «Laureus World Sports Awards» στο Βερολίνο.