Δίκη των «28»: Η κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα

Την προηγούμενη Πέμπτη είχε καταθέσει στη δίκη των «28» ο Πέτρος Κωνσταντινέας , ο οποίος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει, για αυτό και συνέχισε σήμερα (19/2) την κατάθεσή του.

Δίκη των «28»: Η κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας κατέθεσε σήμερα (19/2) στη δική των «28». Απάντησε στις ερωτήσεις των δικηγόρων με αφορμή τα όσα είχε πει περί πιέσεων που δεχόταν για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη.

Ο πρώην διαιτητής και βουλευτής, Πέτρος Κωνσταντινέας, είπε στην κατάθεσή του

«Είπα ότι δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είναι σχήμα λόγου. Ο Σταθόπουλος ήταν καταρρακωμένος και πιεσμένος, όταν με κάλεσε να παραιτηθώ, μετά τον αγώνα. Ο ίδιος εκείνη την εποχή, είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα, μετά το παιχνίδι όμως, ήταν διαφορετικός.

Ο κύριος Σταθόπουλος πιεζόταν, ήθελε να με πιέσει εμένα για να νικήσει συγκεκριμένη ομάδα. Για ποιον μου το έλεγε για την Ξάνθη;».

Δικηγόρος: «Για τον Ολυμπιακό σας τα έλεγε, εσείς τα λέτε» του απάντησε ο Ράλλης.

Ράλλης: «Λέγανε ότι ο κοντός Σισέ είναι ο Σταθόπουλος. Τι εννοούσαν; Ότι βοηθούσε τον Παναθηναϊκό;»

Κωνσταντινέας: «Απ' ότι έλεγαν οι δημοσιογραφικοί τίτλοι, ήταν η περίοδος που έφευγε ο Πατέρας από τον Παναθηναϊκό και έμπαινε ο κύριος Μαρινάκης».

Ράλλης: «Και γιατί τον έλεγαν κοντό Σισέ;»

Κωνσταντινέας: «Δεν ξέρω. Μπορεί να ήταν καλός ντριμπλαδόρος και ως παράγοντας...»

Ράλλης: «Μας δουλεύετε;»

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Σταθόπουλο μέχρι εκείνο το ματς:

«Είχε από μένα παράπονα για ένα ματς στο Μελιγαλά και τιμωρήθηκα. Η σχέση μας ήταν καλή. Υπήρχε μια περίοδος όταν ήμουν Γ' Εθνική... Είχαν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας, ήταν άριστες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο κ. Ράλλης σε διαιτησίες του Κωνσταντινέα που τον έφεραν να έχει βαθμολογία 8.1.

«Η Ελλάδα στη συνέχεια είχε ξεσηκωθεί εναντίον σας. Την ίδια στιγμή ο κύριος Βασσάρας φεύγει από το πόστο του, την ίδια μέρα του αγώνα. Δεν θα πρέπει αυτός ο άνθρωπος που είναι πρόεδρος της Ένωσης να κάνει μία δήλωση;».

Κωνσταντινέας: «Δεν έχει γίνει ποτέ δήλωση από πρόεδρο με τρισχειρότερες διαιτησίες και να τιμωρήσουν τον διαιτητή».