«Κόντρα» Βενγκέρ-Έμερι στην Άρσεναλ

Ο Ουνάι Έμερι και ο Αρσέν Βενγκέρ αντάλλαξαν αιχμές για την πορεία της Άρσεναλ. Ο δε Μικέλ Αρτέτα σκέφτεται τον Ολυμπιακό

«Κόντρα» Βενγκέρ-Έμερι στην Άρσεναλ

Παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «32» του Europa League, στην Άρσεναλ ασχολούνται με τους διαξιφισμούς των πρώην προπονητών της σχετικά με το ποιός εκ των δύο είχε την καλύτερη ή...χειρότερη πορεία στον πάγκο της. Κι όλα αυτά ενώ ο Μίκελ Αρτέτα προσπαθεί να κρατήσει προσηλωμένη την κατάσταση για τις επόμενες υποχρεώσεις και κυρίως για το ματς της Πέμπτης (20/2-22.00) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ουνάι Έμερι δήλωσε στο France Football: «H Άρσεναλ άρχισε να έχει καθοδική πορεία δύο χρόνια πριν την αναλάβω. Σταμάτησα αυτή την πτώση και άρχισα να δημιουργώ κάτι νέο. Η ομάδα έπαιξε στον τελικό του Europa League και τερμάτισε πέμπτη στην Premier League, μόλις ένα βαθμό πίσω από την τέταρτη Τότεναμ. Χάσαμε τη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League γιατί είχαμε άσχημη επίδοση στο τέλος της σεζόν».

Ο Αρσέν Βενγκέρ απάντησε με δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκδήλωση Laureus World Sports Awards. «Στην τελευταία σεζόν μου, η ομάδα συγκέντρωσε 75 πόντους, τερμάτισε δεύτερη και κατέκτησε το Κύπελλο. Την προηγούμενη σεζόν πάλι κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Άρα δεν ήταν σε πτώση. Η Άρσεναλ έχει ισχυρό υπόβαθρο στα οικονομικά. Έχει καλούς παίκτες και όταν είσαι ο προπονητής της, πρέπει να δουλέψεις και να μην κοιτάς γύρω σου»