Ήταν φαβορί η Προοδευτική και το απέδειξε!

Η Προοδευτική κάνει...παρέλαση στην πρώτη κατηγορία του Πειραιά και ετοιμάζεται για την επάνοδο της στις εθνικές κατηγορίες. 

 

Ήταν φαβορί η Προοδευτική και το απέδειξε!

Το να πρωταγωνιστήσει η Προοδευτική στην πρώτη κατηγορία του Πειραιά στο δρόμο για την άμεση επάνοδό της στις Εθνικές κατηγορίες, ήταν αναμενόμενο. Το μόνο ερωτηματικό αφορούσε στο αν θα επηρεάζονταν οι Κορυδαλλιώτες από την ψυχολογία που έφερε η μετάβαση από τις εθνικές κατηγορίες στις…αλάνες του μεγάλου λιμανιού.

Στην πράξη όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, οι «βυσσινί» απέδειξαν με τον πιο τρανό τρόπο πως ήταν είναι και θα είναι το μεγάλο «θηρίο». Το φαβορί. Η ιστορική «Προό» με δέκα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και με τον κόσμο σε κάθε ματς να είναι δίπλα της, ετοιμάζεται για την επιστροφή της στη Γ’ Εθνική.

Οι αριθμοί λένε και σε αυτήν την περίπτωση την αλήθεια. Στα τελευταία εννιά ματς ο συντελεστής τερμάτων είναι 34-3, στα τελευταία επτά παιχνίδια ο αντίστοιχος συντελεστής 25-0! Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται παράλληλα σε εξέλιξη η διαδικασία ενσωμάτωσης στην ομάδα των νεαρών παικτών που ανεβαίνουν από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Και εκεί άλλωστε όπως και στην πρώτη ομάδα προπονητής είναι ο Αντώνης Καλαμάκης, ο οποίος ακολουθεί το πλάνο της διοίκησης, που θέλει από την μια αγωνιστικές επιτυχίες που συνάδουν με την ιστορία του συλλόγου και από την άλλη να μπολιάζεται η ομάδα με δικά της παιδιά που θα αποτελέσουν την βάση για το μέλλον.

Ο προπονητής της Προοδευτικής, Αντώνης Καλαμάκης

Κάπου εδώ βέβαια να αναφερθούμε και στον λαό της Προοδευτικής που δεν την έχει αφήσει στιγμή μοναχή της. Σε κάθε παιχνίδι δίνουν βροντερό «παρών» βοηθώντας την να με τη φωνή τους. Αξίζουν μπράβο σε αυτούς τους ρομαντικούς οπαδούς του «Φοίνικα» που παρά τα προβλήματα και τα «σκοτεινά μονοπάτια» που έχει περάσει ο σύλλογος, είναι εκεί. Για να τραγουδήσουν και να ενθαρρύνουν την αγαπημένη τους «Προο».