Βαλβέρδε: Σε ποια χώρα προτιμά να εργαστεί. Όχι στην Αγγλία

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εδώ και έναν μήνα αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να εργαστεί στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Τι απάντησε.

Βαλβέρδε: Σε ποια χώρα προτιμά να εργαστεί. Όχι στην Αγγλία

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι άνεργος τον τελευταίο μήνα. Το «διαζύγιο» με την Μπαρτσελόνα ανακοινώθηκε στις 14 Ιανουαρίου και ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να καθίσει στον πάγκο Αγγλικής ομάδας.

Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας «πολλοί με ενθάρρυναν να πάω στην Αγγλία και να δουλέψω σε κάποια ομάδα. Προτιμώ πραγματικά να δοκιμάσω να εργαστώ σε ομάδα της Αυστραλίας».

Ο 56χρονος εξήγησε πως μέσα από την προπονητική του καριέρα, είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνον να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά για πολλά χρόνια ακόμη.

Μάλιστα ο Βαλβέρδε έφερε ως παράδειγμα τους Ινιέστα, Τσάβι οι οποίοι φεύγοντας από την Μπαρτσελόνα, δεν παρέμειναν στην Ευρώπη αλλά δοκιμάζουν την τύχη τους σε άλλη Ήπειρο.

Ο Ινιέστα αγωνίζεται στην Ιαπωνία με την φανέλα της Βίσελ Κόμπε ενώ ο Τσάβι είναι προπονητής στο Κατάρ και συγκεκριμένα στην Αλ Σαντ.

Μπαρτσελόνα: Αγνώριστος ο Βαλβέρδε ένα μήνα μετά την απόλυσή του (pic)

«Συνεχάρη τον Ινιέστα όταν μου είπε ότι πηγαίνει στην Ιαπωνία. Μαθαίνει έναν διαφορετικό πολιτισμό και διαφορετικούς ανθρώπους και ενδιαφέρομαι και εγώ για την Ιαπωνία.

Μπορείς να τραβήξεις υπέροχες φωτογραφίες στην Ιαπωνία. Υπάρχουν πολλά μέρη που θα ήθελα να πάω. Θα δούμε τι θα κάνω. Δεν έχω βγει από τη δουλειά για πολύ καιρό κι έτσι δεν χρειάζεται να αποφασίσω τίποτα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω αποφασίσει τίποτα.

Είναι πιθανό να πάω κάπου στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να κάνω παράξενα πράγματα γι 'αυτό δεν θα αποκλείσω τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε.