Ο Γεραπετρίτης στην Ζυρίχη για το ποδόσφαιρο ενώ η θέση της UEFA υποβιβάζει ΠΑΟΚ, Ξάνθη

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει στη Ζυρίχη επαφές με την FIFA ενώ η UEFA επιμένει ότι δεν αλλάζει η νομοθεσία μεσούσης της σεζόν και υποβιβάζει ΠΑΟΚ, Ξάνθη.

Ο Γεραπετρίτης στην Ζυρίχη για το ποδόσφαιρο ενώ η θέση της UEFA υποβιβάζει ΠΑΟΚ, Ξάνθη

Ο Φεβρουάριος είναι κρίσιμος μήνας για το ελληνικό ποδόσφαιρο και σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα βρίσκεται στην Ζυρίχη για σημαντικές επαφές με την FIFA, προκειμένου να ετοιμαστεί το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά το ταξίδι του στην Νιόν για συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν και άλλα στελέχη της Ομοσπονδίας και την επικοινωνία με την FIFA, σήμερα ήρθε η ώρα για τις κατ’ ιδίαν επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ο απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το ποδοσφαιρικό μνημόνιο, θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, τη διευθύντρια ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, Έμιλυ Σο, και τεχνικά κλιμάκια της FIFA. Και στοχεύει σε άμεσο ταξίδι του προέδρου της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο στην χώρα μας.

Το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο

Σε πρώτη φάση η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχει συμφωνήσει να διατυπώσει προτάσεις για το restart στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει με Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή σε καμία περίπτωση, με τις εκλογές το καλοκαίρι να διεξάγονται κανονικά. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στον τρέχονται μήνα η UEFA να έχει έρθει στην Ελλάδα για την επίσημη σύνταξη του μνημονίου με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το μνημόνιο θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά, τη διαιτησία, την βία και την χειραγώγηση παιχνιδιών κλπ.

Και θα πρέπει να γίνει εν συνεχεία δεκτό από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Γενική Συνέλευση της για να εφαρμοστεί. Στο ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας η κυβέρνηση στοχεύει στο να επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης βαθμών έως ότου η ομάδα συμμορφωθεί με τη νομοθεσία.

Ωστόσο, η θέση της UEFA σε πρώτη φάση μετά την συνάντηση με την ΕΠΟ, είναι ότι δεν αλλάζει η νομοθεσία μεσούσης της σεζόν και ότι θα συζητηθεί θα έχει χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα δικαστούν με τον ισχύοντα κανονισμό που προβλέπει στο αθλητικό δίκαιο υποβιβασμό των ομάδων που αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε πολυϊδιοκτησία. Και εκεί είναι ένας δύσκολος γρίφος που καλείται να λυθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω των επαφών της με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες.

Πηγή: iefimerida.gr