Ολυμπιακός: Ποιo Brexit!

H παράδοση του Ολυμπιακού να κάνει μεταγραφικές συμφωνίες με την Αγγλία σε κάθε σεζόν συνεχίστηκε με την πώληση Ποντένσε που είναι και η ακριβότερη όλων. 

Ολυμπιακός: Ποιo Brexit!

H πώληση του Ντανιέλ Ποντένσε στην Γουλβς έχει αναδειχθεί ως η πιο ακριβή πώληση παίκτη από ελληνική ομάδα στο εξωτερικό και με αφορμή αυτή τη σπουδαία σε κάθε επίπεδο συμφωνία που πλησίασε τα 25 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζουμε όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς Ολυμπιακού για πωλήσεις ή αγορές και δανεισμούς ποδοσφαιριστών με το αγγλικό πρωτάθλημα. Και δεν είναι λίγες!

Από το 2010 κι έπειτα, όταν άρχισε να ενεργοποιείται η εμπλοκή του Ολυμπιακού με τη συγκεκριμένη δύσκολη και ακριβή αγορά, έχουν γίνει πάρα πολλές αγοραπωλησίες με συλλόγους που ανήκουν στην Πρέμιερ Λιγκ. Τόσο με τους κορυφαίους, όσο και με χαμηλότερης δυναμικότητας. Όμως σε ένα πρωτάθλημα με τέτοια λάμψη, έσοδα και κόστη, καμία ομάδα δεν αγοράζει ή πουλάει φτηνά. Όπως φυσικά και δεν είναι εύκολο ή απλό μια ομάδα από την Ελλάδα να μπαίνει σε ένα τέτοιο «τραπέζι» διαπραγματεύσεων. Ο Ολυμπιακός το έχει πετύχει χάρη στις διασυνδέσεις που υπήρξαν από την πρώτη στιγμή της διοίκησης Μαρινάκη με το αγγλικό ποδόσφαιρο και πολύ πριν έρθει η ώρα να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης μιας ιστορικής – έστω και αν λαμβάνει μέρος εδώ και αρκετά χρόνια στη δεύτερη κατηγορία και μάχεται να εξασφαλίσει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ – ομάδας, της Νότιγχαμ Φόρεστ. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει φυσικά η διαρκής παρουσία του ελληνικού συλλόγου στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς με αυτόν τον τρόπο, αλλά και τις επαφές που γίνονται σε περιβάλλον τόσο υψηλού επιπέδου, είναι εύλογο να ανοίγουν οι δρόμοι για καλές σχέσεις με συλλόγους από την Αγγλία και με ατζέντηδες που έχουν σχέση με την Πρέμιερ Λιγκ. Άλλωστε σε όλη τη μακρά πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπος κορυφαίων βρετανικών συλλόγων, φτάνοντας μάλιστα πάρα πολύ κοντά να αποκλείσει κλαμπ όπως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ενώ έχει αποκλείσει ομάδες μικρότερης εμβέλειας από το αγγλικό πρωτάθλημα, όπως συνέβη το προπερασμένο καλοκαίρι με θύμα την Μπέρνλι.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κάνει εντυπωσιακές πωλήσεις σε συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ (Μήτρογλου, Μιλιβόγεβιτς, Μιραλάς, Μασουακού και πλέον του Ποντένσε), δυνατές αγορές (Ιντέγε, Ριέρα, Κασάμι, Μάριν) και πολλές ακόμη συνεργασίες σε επίπεδο δανεισμών. Είχε αρκετά πάρε-δώσε με την Νότιγχαμ, πολύ πριν προβεί στην αγορά της ο Βαγγέλης Μαρινάκης και φυσικά συνεχίζει να έχει, με κορυφαία συνεργασία μέχρι στιγμής την αγορά του Χιλάλ Σουντανί το περασμένο καλοκαίρι. Έχει, επίσης, καταφέρει ο Ολυμπιακός να αποκτήσει παίκτες μεγάλης αξίας όταν αποχώρησαν από αγγλικές ομάδες. Όπως συνέβη με τον Εστεμπάν Καμπιάσο, με τον Αργεντινό άσο να φτάνει στον Ολυμπιακό έπειτα από τη θητεία του στην Λέστερ. Αλλά και με τον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος όταν έλυσε το συμβόλαιό του έπειτα από μια οκταετία στην Μάντσεστερ Σίτι, επέστρεψε για μερικούς μήνες στον Ολυμπιακό, έστω και δίχως θετικό αποτέλεσμα.