Νίκος Aναστόπουλος: «Ο Ολυμπιακός καλύτερος του ΠΑΟΚ, δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί ο Μαρινάκης»

Ο Νίκος Αναστόπουλος μιλάει στο «ΦΩΣ» για την Καλαμάτα, τον Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, την κυβέρνηση, τον Σουντάνι και τον Ελ Αραμπί, αλλά και πολλά ακόμα!

Νίκος Aναστόπουλος: «Ο Ολυμπιακός καλύτερος του ΠΑΟΚ, δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί ο Μαρινάκης»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Τον αγαπάει ο κόσμος. Όποτε τον βάζουμε, γίνεται χαμός στο Ίντερνετ. Πήγε στην Καλαμάτα και νίκησε η ομάδα μετά από 3 μήνες, μετά από ένα απίστευτο σερί αποτυχιών. Τα χώνει, δεν μασάει τα λόγια του. Νίκος Αναστόπουλος στο «ΦΩΣ».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 5/2/2020

Νίκη για την Καλαμάτα επιτέλους. Τι βρήκες εκεί;

Πήγα στην Καλαμάτα και νίκησε έπειτα από 13 αγωνιστικές χωρίς νίκη, είχε 11 ήττες και 2 ισοπαλίες! 

Θα τη σώσεις; 

Δεν μπορώ μόνος μου. Θέλει βοήθεια από όλους. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Νικήσαμε δίκαια και ουδεμία σχέση είχε η Καλαμάτα με τα προηγούμενα ματς. Δεν κινδυνεύσαμε καθόλου, είχαμε τον έλεγχο σε όλο το ματς, βγαίναμε ωραία στους αιφνιδιασμούς και μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Οι παίκτες έχουν μεγάλη διάθεση. Έδωσαν και το παραπάνω.

Ποιοι τρέχουν τώρα την ομάδα στη διοίκηση;

Πρώτα από όλα να σου πω ότι έχουμε ακόμα 8 τελικούς! Αυτή η νίκη έδωσε κουράγιο και ελπίδα στον κόσμο. Την είχε μεγάλη ανάγκη αυτήν τη νίκη η ομάδα. Μόλις τελείωσε το ματς με περίμεναν 100 άτομα, "πάμε Νίκο", "να σωθεί η ομάδα", έχει μια δυναμική αυτή η πόλη και αυτή η ομάδα, δεν της αξίζει να είναι έτσι. Έχει λαό. Εγώ γουστάρω τις ομάδες με λαό. Ξέρεις τι είναι να έχεις 11 ήττες και 2 ισοπαλίες, χωρίς νίκη; Φέρνει απογοήτευση. Με αυτά τα πολλά χρήματα που έχουν δοθεί, είναι αμαρτία. Τρομερά πράγματα έχουν γίνει.

Πριν πάμε στον Ολυμπιακό, πες μου για τη διοίκηση. Ένας οπαδός Ολυμπιακός δεν είναι εκεί που είναι το Νο1;

Ναι, ο Ελληνοαμερικανός, ο Πρασσάς. Άρρωστος Ολυμπιακός! Για να καταλάβεις, η πρώτη επαφή έγινε όταν είχα πάει στο Καραϊσκάκη να δω τον Ολυμπιακό με τον Άρη. Με πήρε τηλέφωνο από το Σικάγο, του είπα ότι είμαι στο γήπεδο να δω τον Ολυμπιακό και μου είπε "ωραία, θα τα πούμε μετά. Να μου πεις και πώς παίξαμε"! Κάθε μέρα μιλάμε στο τηλέφωνο, όλο για τον Ολυμπιακό με ρωτάει, τι παίκτες πήραμε κ.λ.π.. Και μου θυμίζει γκολ που είχα βάλει όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό! Δεν είναι επαγγελματίας παράγοντας, αγαπάει την Καλαμάτα και το ποδόσφαιρο. Στο αγωνιστικό κομμάτι συνεργάτης μου είναι ο Τάσος Σιούλας, έμπιστος του Πρασσά. Βοηθάνε την ομάδα και ο Γιώργος Ράλλης, παλιός πρόεδρος της Καλαμάτας, άρρωστος με την ομάδα, και ο Παπαθοδωρίδης, Ολυμπιακός κι αυτός.

Δικαιώθηκες που πήγες στην ΕΡΤ στην Αθλητική Κυριακή και τα είχες χώσει για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, πολύ πριν βγει η απόφαση της ΕΕΑ. 

Ναι, βγήκε η απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό, και μετά από 24 ώρες η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο! Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνεται αυτό!

Το έχεις ξαναδεί στην Ελλάδα;

Είμαι δεκαετίες στο ποδόσφαιρο ως παίκτης και ως προπονητής, δεν ξανάγινε τέτοιο πράγμα! Να ακυρώνει η ίδια η κυβέρνηση τη νομιμότητα. Προφανώς δέχτηκε πιέσεις. Αλλά ο Μαρινάκης δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί!

Πιστεύεις πλέον ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός; 

Έχει προβάδισμα. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί, είναι και ότι ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει καλά.

Ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ είναι φέτος καλύτερη ομάδα;

Ασφαλώς ο Ολυμπιακός. Είναι πιο σταθερός.

Τι φταίει και είναι ο ΠΑΟΚ έτσι φέτος;

Δεν είναι ο ΠΑΟΚ ο περσινός. Η άμυνά του δέχεται εύκολα γκολ, η άμυνα που ήταν η δύναμή του. Και όταν τον ΠΑΟΚ τον παίζουν 50%-50%, βλέπουμε ήττες σαν και αυτή από τον Άρη και από τον Παναθηναϊκό- που έπρεπε να φάει και πιο πολλά από τον Παναθηναϊκό.

Από τον Παναθηναϊκό ποιος παίκτης σου αρέσει;

Ο Χατζηγιοβάννης. Ξεχωρίζει. Πρέπει όμως να έχει διάρκεια. Και ο Μπουζούκης.

Σουντανί;

Καλός. Γιατί όμως είναι καλός: Διότι έχει αυτό που θέλω από τους περιφερειακούς, να πατάνε περιοχή και να χώνονται στο γκολ. Να μην τα περιμένει η ομάδα όλα από τον φορ. Έχει τέτοιους παίκτες ο Ολυμπιακός. Και ο Σουντανί και ο Μασούρας, και ο Λάζαρος που σιγα- σιγά επανέρχεται, και ο Φορτούνης που θα είναι μεγάλη βοήθεια όταν επανέρθει πλήρως και φορμαριστεί. Και μην ξεχνάμε τι βάρος έχει σηκώσει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που δεν έπαιζε στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει 20 ισάξιους παίκτες. Θα ήταν ευτυχής όποιος προπονητής ήταν στη θέση του Μαρτίνς. Τα έχει όλα, ότι ήθελε.

Τον Ποντένσε εσύ θα τον έδινες με 30 εκ. ευρώ;

Θα τον έδινα όχι σήμερα, αλλά... χθες! Δεν το συζητάμε. Εξωφρενικό ποσό για τον Ποντένσε. Στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως πλέον έχει μπει η λογική ότι όλοι πωλούνται και για όλους υπάρχει μία τιμή. Δεν βλέπεις ότι ακόμα και οι κολοσσοί στο ποδόσφαιρο βάζουν υπέρογκες ρήτρες στα μεγαλύτερα αστέρια; Είναι σαν να λένε "δώστε εξωφρενικό ποσό και πάρτε τον". Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί σε ελληνική ομάδα 30 εκ. ευρώ για έναν παίκτη. Τον δίνεις και πας για άλλα.

Ελ Αραμπί; Από νωρίς τον έγραψα μίξη Αναστόπουλου- Τζιμπούρ.

Κι εγώ σου είχα δώσει μια συνέντευξη που σου είχα πει ότι είναι παίκτης περιοχής, ενώ ο Γκερέρο είναι μακριά από το γκολ... Βλέπουμε λοιπόν τον Γκερέρο να φεύγει από τον Ολυμπιακό ενώ ο Ελ Αραμπί είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Και θα βγει εύκολα πρώτος σκόρερ στο τέλος.

Γεννιέται ή γίνεται ο σκόρερ;

Δεν μπορεί να γίνει! Αυτά τα πράγματα είναι εκ γενετής.