Δίκη των «28»-Κατάθεση Αλαφούζου:Τι είπε για Κόκκαλη, Ολυμπιακό -Ποιος του είπε ότι έκανε ιστιοπλοΐα

Η κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου στη δίκη των «28» για Κόκκαλη και Ολυμπιακό - Το βασίλειο της Δανιμαρκίας και η ιστιοπλοΐα

Δίκη των «28»-Κατάθεση Αλαφούζου:Τι είπε για Κόκκαλη, Ολυμπιακό -Ποιος του είπε ότι έκανε ιστιοπλοΐα

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος είπε αρχικά: ««Έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι περιστατικά, όπως οι ημερομηνίες των αγώνων που είχα αναφερθεί. Ήταν σαφές για πολλά χρόνια, ακόμα και σήμερα, ότι υπήρχαν ομάδες με εύνοια και ο φορέας που ελέγχει το ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ. Και γι’ αυτό έχουν έρθει και ξένοι από την UEFA. Βέβαια και σήμερα υπάρχουν πάλι θέματα».

Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας, Αριστέας Τσαμαδιά για το από πότε γίνονται αυτά, απάντησε: «Από τότε που ο Κόκαλης πήρε τον Ολυμπιακό. Έβλεπα παράλογα πράγματα μέχρι και πριν από ένα χρόνο. Έκανα πολλές καταγγελίες με συγκεκριμένα γεγονότα, διαιτησίες, που τα έβλεπα παράλογα. Δεν έχω δυνατότητα να ερευνήσω νομικά τις υποθέσεις όμως. Και στην ΕΠΟ είχα πάει, και στην UEFA είχα κάνει καταγγελίες συστηματικά. Ποτέ δεν έγινε τίποτα. Έπρεπε οι ελληνικές αρχές να λειτουργήσουν πρώτα. Είναι ενδείξεις για μένα, δεν είναι αποδείξεις. Υπήρχαν αγώνες που μου έκαναν πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση».

Για τον αγώνα Κυπέλλου Αστέρα με Ολυμπιακό: «Δε νομίζω ότι γνωρίζω τον Γιάχο, μπορεί να τον είχα δει στο γήπεδο. Ήταν ένας από τους διαιτητές που σφύριζαν πολλά παιχνίδια, οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό, σφύριζαν πολλά παιχνίδια και γινόντουσαν διεθνείς. Αυτή την εντύπωση έχω. Μία, δύο περιπτώσεις ήταν ακραίες. Θεωρούσα ότι ορισμένες ενέργειες ήταν εσκεμμένες, αλλά σαν μάρτυρας δεν μπορώ να το πω».

Για τελικό Αστέρα - Ολυμπιακού: «Εκτός από το είδα κάτι που το θεώρησα υπερβολικό από την τηλεόραση, δεν έχω δυνατότητα να σας πω κάτι άλλο. Αυτή ήταν μια ακρότατη περίπτωση, πρωτοφανής και γι’ αυτό τη θυμάμαι. Είμαι σίγουρο ότι κάτι γινόταν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω γι’ αυτό έκανα και τις καταγγελίες. Όσοι έκαναν αποκαλύψεις, κινδυνεύουν, διώκονται, ταλαιπωρούνται και διώκονται, χωρίς να συμβαίνει τίποτα»

Τα 10 χρόνια πριν από την καθιέρωση Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, είχε 4 ο Ολυμπιακός, 3 ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λάρισα. Υπήρχε πλουραλισμός, μετά από αυτό όμως, οι στατιστικές αλλάζουν τελείως. Αν δείτε ιστορία μετά από το 93 και πριν από μερικές χρόνια, υπήρχε μια συγκεκριμένη πορεία. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια, ή δεν είχε την μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο δικηγόρος του Αμπάρκιολη, Δημήτρης Μπάμπαρης ρώτησε τον κ. Αλαφούζο για αποδείξεις. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού μιλούσε για ενδείξεις και ο κ. Μπάμπαρης αντέδρασε: «ο κύριος Αλαφούζος έκανε ιστιοπλοΐα».

Εκεί, ο κ. Αλαφούζος εξερράγη λέγοντας: «Αποδείξεις είναι ότι ο Γεραπρετρίτης είναι στην ΟΥΕΦΑ και απειλούμαστε με αποκλεισμό, αποδείξεις είναι ότι υπάρχει βία και δεν μαζεύετε, ότι έχουμε άθλιες διαιτησίες, έχουμε καταθέσει χιλιάδες πράγματα και οι μόνοι που δεν φταίνε είμαστε εμείς. Ο Κανελλόπουλος ήταν αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και κατηγορούμενος στο Koriopolis. Ενδεχομένως και η δικαιοσύνη να ανέχεται για να μην αποκαλύπτονται πράγματα».

Εκεί παρενέβη η πρόεδρος: «Μέχρι τώρα ήσασταν επιφυλακτικός και λέγατε ότι είχατε ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Τώρα, έχετε καταγγελτικό χαρακτήρα».

«Εγω δεν δημιούργησα αυτή τη δίκη, έκανα συγκεκριμένες καταγγελίες σε κάποιες αρχές…», πρόσθεσε ο κ. Αλαφούζος.

Εισαγγελέας: Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τότε;

Αλαφούζος: Ναι, τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί και εις βάρος Ολυμπιακού από άλλη ομάδα. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η Πολιτεία αδυνατεί να ελέγξει το ποδόσφαιρο, δεν φταίμε εμείς, οι παράγοντες εννοώ.