Η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Τι θα κάνετε κύριε Πρωθυπουργέ αν συμβεί ένα από τα 5 παρακάτω σενάρια στο ποδόσφαιρο και στη χώρα; 

Η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Πρέπει να θέσουμε κάποια σενάρια που είναι πιθανόν να βρούμε μπροστά μας στο μέλλον. Ο σκοπός δεν είναι να πληγεί η ΝΔ, προσωπικά γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα κόμματα, είναι γενικό το κακό με το πολιτικό κόστος.

Το πολιτικό κόστος χρεοκόπησε τη χώρα, και γίναμε περίγελοι διεθνώς. Είναι ένοχες όχι μόνο οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι αντιπολιτεύσεις όλες!

Δεν βρέθηκε ποτέ μια αντιπολίτευση να λέει «στοπ στο λαϊκισμό», να μην ζητάει «τα δίκια του λαού», να μην χάνει το μέτρο, να μην ξεχειλώνουν τα δημόσια ταμεία, τις προσλήψεις στο δημόσιο, τις αχαλίνωτες συντάξεις στις ΔΕΚΟ και όχι μόνο, τις συντάξεις σε ηλικίες των 50, δεν βρέθηκε ποτέ μία αντιπολίτευση να μην πιέζει την κυβέρνηση να δίνει κι άλλα, να στηλιτεύει τα δίδυμα ελλείμματα και την έλλειψη παραγωγής -τον καιρό που έπρεπε.

Ο μόνος που έλεγε κάποια πράγματα αντιλαϊκά και σοβαρά από τους πρώην πρωθυπουργούς ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά το πολιτικό σύστημα, το δημοσιογραφικό σύστημα, και τα κόμματα -ακόμα και η ίδια του η παράταξη- τον εμφάνιζαν ως καρικατούρα μισητή στο λαό.

Και ο κόσμος δεν είναι αμέτοχος των ευθυνών. Όμως από την πολιτική ηγεσία περιμένεις να καθοδηγήσει τον κόσμο, να εξηγήσει στον κόσμο, και όχι να παρασύρει τον κόσμο.

Έρχεται λοιπόν τώρα -τι ειρωνεία- ο γιος του συχωρεμένου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Παραδέχτηκε η κυβέρνηση ότι αλλάζει το νόμο γιατί «δεν αντέχει» η χώρα να διχάζεται και «δεν σηκώνει» υποβιβασμό ιστορικών και λαοφιλών σωματείων.

Θα θέσω 5 σενάρια που μπορούν να βάλουν μπουρλότο στο ποδόσφαιρο και στη χώρα.

Σενάριο πρώτο: Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ όχι με 10 βαθμούς, ούτε με 5. Τιμωρείται με 6 βαθμούς. Κερδίζει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, κάτι πολύ πιθανό. Η διαφορά του μέσα στα γήπεδα από τον Ολυμπιακό πάει στους 4 βαθμούς. Του αφαιρούνται 6, μένει 2 βαθμούς πίσω. Και τους καλύπτει αυτούς τους βαθμούς, αφού δεν έχασε στο Καραϊσκάκη, νίκησε στην Τούμπα, μένουν κι άλλες αγωνιστικές, κάνει μια γκέλα, ο Ολυμπιακός, επίσης μένουν τα πλέι οφ με πολλά ντέρμπι. Μόνο και μόνο τα 2 ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ αν νικήσει μία ομάδα είναι 6 βαθμοί! Και παίρνει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Ποιος κρατάει μετά τον κόσμο του Ολυμπιακού; Τι νομικές επιπτώσεις θα υπάρχουν από αγωγές που θα κάνει ο Ολυμπιακός αφού θα χάσει και 30 εκατομμύρια ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ; Πώς αποφασίζει και διατάζει μια κυβέρνηση να αλλάξει ο νόμος μέσα σε 1 μέρα;

Εδώ δεν θα μιλάμε μόνο για πράξη «αγαθοεργίας» να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Εδώ θα μιλάμε για πρωταθλητή ο οποίος θα έχει πάρει το πρωτάθλημα και τα λεφτά χάρη στην κυβέρνηση.

Σενάριο δεύτερο: Ο ΠΑΟΚ με επίσημες ανακοινώσεις της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη έκανε λόγο για χωρισμό Ελλάδας στα δύο, για εθνική προδοσία σε επικίνδυνους καιρούς, για μη εθνική συνοχή. Η κυβέρνηση σε αυτά «έσκυψε». Αν ο ΟΦΗ, η ομάδα της Κρήτης, πιαστεί να δωροδοκεί, ή μπουν οι οπαδοί του μέσα και δείρουν διαιτητή, ή πρωταγωνιστήσει σε ένα σκάνδαλο, θα βγάζει και ο ΟΦΗ ανακοινώσεις ότι η Κρήτη είναι «ευαίσθητο εθνικό έδαφος»;

Θα λένε ότι ο Ερντογάν αγνοεί την ΑΟΖ έξω από την Κρήτη και θα στείλει ερευνητικά σκάφη για γεωτρήσεις; Με το δίκιο τους θα ζητάνε προνομιακή μεταχείριση σαν του ΠΑΟΚ.

Σενάριο τρίτο: Ο ΠΑΟΚ πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Τι δουλειά είχε ο ανιψιός του Σαββίδη που δεν εμφανίζεται να έχει τους οικονομικούς πόρους, που δεν είχε και σχέση με το ποδόσφαιρο, να πάει να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ποδοσφαιρικής Ξάνθης; Βγάζει μάτια με την κοινή λογική. Αλλά και με το γράμμα του νόμου η αρμόδια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε ότι αυτό που κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια δεν είναι αρκούδα, αλλά είναι γάτα. Αλλά η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο για να σώσει τον ΠΑΟΚ.

Ποιος εμποδίζει λοιπόν τον Ολυμπιακό τώρα να πάει να αγοράσει το προπονητικό κέντρο του κάθε Παναιτωλικού, άλλωστε ο ιδιοκτήτης του Φώτης Κωστούλας μου είχε πει σε συνέντευξη ότι μακάρι να του έδιναν κι εκείνου τόσα λεφτά να πούλαγε το προπονητικό του κέντρο και την ομάδα!

Πάει λοιπόν ο Μαρινάκης και αγοράζει αμέσως ή εμμέσως τον Παναιτωλικό. Τι γίνεται εκεί; Θα φάει όσους βαθμούς τιμωρία πρόκειται να φάει ο ΠΑΟΚ. Κι έρχονται οι ομάδες στα ίσα, εκεί που ήτανε πριν. Και αντί για πρωτάθλημα ανταγωνισμού, θα παρακολουθούμε κουκλοθέατρο με πλειοδοσία τσάτσων!

Σενάριο τρίτο: Βγαλμένο από το παρελθόν. Μέσα σε ανθοδέσμες υπάρχουν δεσμίδες με πολλά 500ευρα, τα δίνουν από τον Ολυμπιακό σε αντίπαλο και πιάνονται. Έχει υποβιβαστεί έτσι παλιά ο Ηρακλής. Δεν θα είναι εύλογο μετά ο Ολυμπιακός να ζητάει και αυτός αλλαγή του νόμου; Γιατί έσωσες κύριε πρωθυπουργέ τον ΠΑΟΚ, σώσε και εμάς τώρα. Κι εμείς ιστορική ομάδα είμαστε και πολύ πιο δημοφιλής από τον ΠΑΟΚ.

Σενάριο τέταρτο: Όποια λαμογιά είχε σκεφτεί να κάνει ένας μεγαλοπαράγοντας αλλά φοβόταν, βρίσκει την ευκαιρία να την κάνει φέτος! Είτε Μελισσανίδης είναι αυτός, είτε Μαρινάκης, είτε Αλαφούζος. Με τη λογική ότι αφού έσωσε τον ΠΑΟΚ η κυβέρνηση, θα σώσει και εμάς τώρα. Σκάει λοιπόν ένα σκάνδαλο στη συνέχεια με μια ομάδα. Εκεί τι θα κάνει η κυβέρνηση; Είτε θα αφήσει την ομάδα να υποβιβαστεί και θα γίνει περίγελος για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά, ειτε θα σώσει την ομάδα με τροπολογία στη Βουλή και θα γίνει περίγελος και πάλι!

Σενάριο πέμπτον: Ο Σαββίδης παίζει τα ρέστα του, αποδεικνύεται πολύ σκληρός παίκτης και προχωράει σε παρανομία. Έρχονται και εκλογές στην ΕΠΟ... Ο ΠΑΟΚ πιάνεται πάλι με τη γίδα στην πλάτη. Είτε τις έχει κάνει από πριν τις παρανομίες, είτε τις κάνει πιο μετά, σε περίπτωση που έχει μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία και δεν έχει τίποτα να χάσει πέρα από αφαίρεση βαθμών φέτος.

Εκεί τι κάνει η κυβέρνηση; Πάλι δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ, και μάλιστα ξεκινάει το πρωτάθλημα του χρόνου χωρίς αφαίρεση βαθμών;

Θα πει κανείς, έχει το θράσος να παρανομήσει πάλι φέτος ο ΠΑΟΚ; Η απάντησή μου είναι δείτε τι έχει κάνει ο Σαββίδης και δεν αποκλείω τίποτα. Μιλάμε για μεγάλο «παίκτη». Ήρθε από το πουθενά στην Ελλάδα ενώ δεν τον ήξερε κανείς εδώ ως τέτοιου βεληνεκούς επιχειρηματία, πήρε τον ΠΑΟΚ, τον ξεχρέωσε, έβαλε 100 εκατομμύρια ζεστά λεφτά, πήρε διαφορετικές επιχειρήσεις στη Βόρειο Ελλάδα και τώρα παζαρεύει με 200 εκ. ευρώ το Πόρτο Καρράς, άλωσε την ΕΠΟ, πήρε με το μέρος του ομάδες, πήρε 3 Κύπελλα σερί, θα έπαιρνε και δεύτερο πρωτάθλημα σερί αλλά αυτοκτόνησε μπουκάροντας με πιστόλι πάνω του στον αγωνιστικό χώρο να διακόψει ματς, πούλησε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια μία καπνοβιομηχανία του σε Ιάπωνες, είναι «παίκτης» από τον οποίο μπορεί να τα περιμένει κανείς όλα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μία υποτίθεται φιλελεύθερη παράταξη, ξεφτίλισε τον φιλελευθερισμό παρεμβαίνοντας σαν παλιό σοσιαλιστικό καθεστώς ενθαρρύνοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ ανώνυμων εταιρειών. Αυτό δεν είναι φιλελευθερισμός.