Χωρίς Αλαφούζο - Μελισσανίδη η δίκη των 28 για τα στημένα

Χωρίς τους βασικούς μάρτυρες Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Μελισσανίδη εξελίσσεται στο Α' Τριμελές Εφετείο η δίκη των 28 για τα στημένα.

Χωρίς Αλαφούζο - Μελισσανίδη η δίκη των 28 για τα στημένα

Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ απουσίαζαν -μεταξύ άλλων- οι μάρτυρες Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης. Και οι δυο τους, όπως και ο Τάκης Φύσσας, θα καταθέσουν στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι απουσία των δύο προκάλεσε και το σχόλιο της προέδρου της έδρας, Αριστέας Τσαμαδιά: "Αν λείπουν οι βασικοί μάρτυρες, πώς να συνεχίσει η διαδικασία;".

Η διαδικασία, πάντως, συνεχίζεται κανονικά.

Από τους 28 κατηγορούμενους, παρόντες είναι οι κ.κ. Σαρρής, Κουρίδης, Σταθόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Προύτζος, Μπριάκος, Δούρος, Ηλίας Σπάθας.

Από τους μάρτυρες παρόντες είναι οι Πιλάβιος, Καλαϊτζίδης, Βασάρας, Γκαγκάτσης, Γεωργέας, Κωνσταντινέας, Τσιαμούρα, Παναγόπουλος.

Η κατάθεση του Πιλάβιου ολοκληρώθηκε στις 12:20 και η δίκη διακόπηκε μέχρι τις 13.00 για να καταθέσει το πρώην μέλος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας που είχε κάνει τις καταγγελίες το 2012.

  • Όπως έγινε γνωστό, διαθέσιμες ημερομηνίες για τις επόμενες συνεδριάσεις είναι οι 3, 5, 7, 13, 19 και 27 Φεβρουαρίου
  • Υπενθυμίζεται ότι οι 28 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι κατά περίσταση με τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας (πλημμέλημα) και της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.