Ρομπ Ρένσενμπρικ: Το δοκάρι στον τελικό του Μουντιάλ του '78 που τον στοίχειωνε (vid)

Δείτε την φάση που στοίχειωνε την καριέρα του Ρομπ Ρένσενμπρικ. Το δοκάρι που είχε στις καθυστερήσεις στον τελικό του Μουντιάλ του '78, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει τον τίτλο στην Ολλανδία. 

Ρομπ Ρένσενμπρικ: Το δοκάρι στον τελικό του Μουντιάλ του '78 που τον στοίχειωνε (vid)

Ο Ρομπ Ρένσενμπρικ αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έχει αναδείξει το ολλανδικό ποδόσφαιρο, όντας μέλος της "χρυσής φουρνιάς" των "οράνιε", οι οποίοι έφτασαν σε δύο τελικούς Μουντιάλ (1974, 1978) την δεκαετία του '70. Αν και είχαν το ταλέντο, ένα πλήρες και αξιοζήλευτο ρόστερ, παίζοντας ένα όμορφο ποδόσφαιρο που έγραψε ιστορία, έχασαν το τρόπαιο από τους τότε οικοδεσπότες Γερμανούς και Αργεντινούς.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος αριστεροπόδαρος εξτρέμ, Ρομπ Ρένσενμπρικ, ο οποίος "έφυγε" πρόσφατα από την ζωή, έκανε μεγάλη καριέρα τόσο με την εθνική Ολλανδίας, όσο και με την φανέλα της Άντερλεχτ. Είχε, όμως, μία φάση στην καριέρα του που τον στοίχειωνε.

Βλέπετε, στις καθυστερήσεις του τελικού του Μουντιάλ του 1978 στην Αργεντινή, με το σκορ στο 1-1, του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει ιστορία και να δώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα του. Όμως, το πλασέ που δοκίμασε βρήκε το δοκάρι. Στη συνέχεια, στην παράταση, οι οικοδεσπότες πήραν το τρόπαιο με σκορ 3-1. Ήταν, πάντως, ο πρώτος σκόρερ της Ολλανδίας στο τουρνουά με 5 γκολ.

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο θρυλικός, Snake Man, Ρένσενμπρινκ (vids)