Τελικά κάτι ξέρει ο Γερμανός

Η Λίβερπουλ, αυτή η απίθανη ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Γιούργκεν Κλοπ και έχουμε πραγματικά την τύχη να απολαμβάνουμε, στα γήπεδα της Αγγλίας και όχι μόνο, φυσικά και δεν «χτίστηκε» από τη μια μέρα στην άλλη.

Τελικά κάτι ξέρει ο Γερμανός

Τίποτα δεν έχει χαριστεί στον Γερμανό προπονητή της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη (κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ είναι άλλωστε), ο οποίος δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν και ο ίδιος είχε στο μυαλό του τότε, τον Οκτώβριο του 2015, πως θα μπορούσε να «φτιάξει» το σύνολο που θαυμάζει όλος (;) ο κόσμος τους τελευταίους μήνες.

Μετακόμισε στο μεγάλο λιμάνι τον Οκτώβριο του 2015 και μέσα σε τέσσερα χρόνια, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα και παιχνίδι με παιχνίδι προετοίμαζε μια ομάδα που όταν θα ήταν έτοιμη (τώρα είναι φυσικά) για να δώσει τη δική της… παράσταση και ενδεχομένως να καταφέρει να αφήσει το στίγμα της στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, κάτι που στο πρόσφατο παρελθόν έχει πετύχει με τεράστια επιτυχία η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Για να φτάσουμε όμως στα επιτεύγματα των τελευταίων δυο ετών της Λίβερπουλ, θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο περίπου τέσσερα έτη πίσω για να καταλάβουμε πως το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Είναι και τίτλοι αλλά πάνω από όλα είναι διασκέδαση, κάτι που αρκετοί από εμάς έχουμε ξεχάσει και το μόνο που έχουμε σαν «στόχο ζωής» είναι ειρωνευτούμε, να κοροϊδέψουμε και να χαρακτηρίσουμε προπονητές λούζερ, άτιτλους και άσχετους!

Κυριακή 13/12/2015. Ο Κλοπ μόλις δυο μήνες στον πάγκο της Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» φιλοξενούν την Γουέστ Μπρόμγουιτς Άλμπιον. Οι παίκτες του Κλοπ πήραν το προβάδισμα με σκόρερ τον Χέντερσον αλλά οι «τσίχλες» γύρισαν το παιχνίδι (1-2) και ήταν έτοιμες να πανηγυρίσουν το «διπλό» στο Άνφιλντ.

Ο Ντιβόκ Οριγκί – ο ήρωας του επαναληπτικού με την Μπαρτσελόνα πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος στον τελικό με την Τότεναμ στη Μαδρίτη – στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα (2-2). Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε σαν να πήρε η Λίβερπουλ το πρωτάθλημα ενώ τα όσα εξελίχθηκαν με το σφύριγμα της λήξης – για όσους θυμούνται – προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

Ο Κλοπ πήρε όλη την ομάδα για να πανηγυρίσει μπροστά στο ΚΟΠ, όπως γιορτάστηκε πέρσι η επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατάλαβαν τι ήθελε να πετύχει τότε ο Γερμανός προπονητής και πήρε από το… χέρι όλη την ομάδα για να γιορτάσει το βαθμό (2-2) που πήρε η Λίβερπουλ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με αντίπαλο την Γουέστ Μπρόμγουιτς Άλμπιον.

Ο Κλοπ φυσικά ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την συμπαράσταση μέχρι το φινάλε και να δείξει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν και οι παίκτες του τα επόμενα χρόνια. Διότι το κοινό του Άνφιλντ ήταν, είναι και θα είναι πάντα εκεί. Ο κόσμος που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη ομάδα, μπορεί να έχει χρόνια να δει πρωτάθλημα – τίτλους έχει κατακτήσει η Λίβερπουλ – αλλά ποτέ δεν έχασε την πίστη του.

Τέσσερα χρόνια μετά λοιπόν διαπιστώνουμε πως δεν το πιστεύει μόνο ο κόσμος αλλά όλος ο οργανισμός Λίβερπουλ. Από τον Γιούργκεν Κλοπ μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο που εργάζεται για τους «κόκκινους».

Όλοι μαζί λοιπόν περιμένουν να δουν την «κούπα» του πρωταθλητή να επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι και να γιορτάσουν όπως και τον Δεκέμβριο του 2015…