«Το φιάσκο με τον Βαλμπουενά»

Στην Τουρκία δεν ξεχνάνε τον Ματιέ Βαλμπουενά που τον βλέπουν να διαπρέπει με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τα… χώνουν στον αθλητικό διευθυντή της Φενερμπαχτσέ.

«Το φιάσκο με τον Βαλμπουενά»

Η περσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για τη Φενέρμπαχτσε και το καλοκαίρι που μας πέρασε έφερε αρκετές αλλαγές στην τουρκική ομάδα. Η «Φενέρ» διέθετε ένα γεμάτο ρόστερ με σημαντικούς ποδοσφαιριστές, αλλά οι περισσότεροι απ’ αυτούς κινήθηκαν σε ρηχά νερά την περασμένη σεζόν.

Στην Τουρκία δεν ξεχνάνε τους παίκτες που έφυγαν το περασμένο καλοκαίρι και μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «φιάσκο» τις αποφάσεις του αθλητικού διευθυντή, Νταμιέν Κομόλι. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα έκανε συνολικά 27 μεταγραφές στη Φενερμπαχτσέ και στην πλειοψηφία τους δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

Αυτό που απασχολεί τους Τούρκους, όμως, είναι ότι αρκετοί από αυτούς που έφυγαν από τη «Φενέρ» διαπρέπουν με τις ομάδες τους. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Δεν ξεχνάνε στην Πόλη τον Γάλλο μεσοεπιθετικό και το δημοσίευμα αναφέρει: «Πήγε στην Ελλάδα και έχει ήδη οκτώ γκολ και δώδεκα ασίστ». Στην κατηγορία των παικτών που έφυγαν και πετυχαίνουν στις ομάδες τους είναι ο Σλιμανί και ο Αγιού.

Οι γείτονες αναρωτιούνται «γιατί αυτοί οι παίκτες στη Φενέρ δεν μπορούσαν να αποδώσουν και το κάνουν στις ομάδες τους; Είναι φιάσκο του Κομόλι που αυτοί οι παίκτες απέτυχαν στην Τουρκία», γράφουν χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα.