Τι συνδέει τον Σετιέν με τον Ολυμπιακό

Το φλερτ του Κίκε Σετιέν με τους Πειραιώτες το 2017, το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του και η απίστευτη δήλωση για τους «ερυθρόλευκους».

Τι συνδέει τον Σετιέν με τον Ολυμπιακό

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτέλεσε παρελθόν για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα και την τεχνική της ηγεσία ανέλαβε ο Κίκε Σετιέν. Και ο νέος προπονητής των «μπλαουγκράνα» συνδέεται με τον Ολυμπιακό. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν ακούει κανείς το όνομα του είναι τα παιχνίδια με τη Μπέτις.

Το ποδόσφαιρο κρύβει ωραίες ιστορίες και μία απ’ αυτές έχει πρωταγωνιστή τον Κίκε Σετιέν. Τον Μάιο του 2017 ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε αναζήτηση προπονητή και ο Ισπανός βρισκόταν πολύ ψηλά στη λίστα του. Ο Σετιέν τότε ήταν στην τεχνική ηγεσία της Λας Πάλμας και μάλιστα ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από Κανάρια Νησιά.

Τα ρεπορτάζ τότε ανέφεραν πως ο Ολυμπιακός είχε «ψαχτεί» αρκετά για την περίπτωση του Κίκε Σετιέν. Οι Πειραιώτες… χτένιζαν την ισπανική αγορά με τον 61χρονο κόουτς να βρίσκεται στη λίστα τους και κατά πολλούς να θεωρείται εφικτή περίπτωση. Το φλερτ δεν έγινε γάμος και τότε ο Ολυμπιακός πήρε τον Μπέσνικ Χάσι και ο Κίκε Σετιέν πήγε στη Μπέτις.

Το φοβερό είναι πως εκείνη την καταστροφική σεζόν η ομάδα του Πειραιά μπήκε στους ομίλους του Champions League και στο δρόμο της βρήκε για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα που προπονητής ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Κόντρα στους Καταλανούς ο Ολυμπιακός είχε πάρει και τον μοναδικό του βαθμό στον όμιλο.

Την επόμενη σεζόν με τον Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική του ηγεσία ο Ολυμπιακός μπήκε στους ομίλους του Europa League. Το πρώτο του ματς ήταν κόντρα στη Μπέτις του Κίκε Σετιέν. Για τον Ισπανό τεχνικό ήταν σημαντικό αυτό το παιχνίδι, αφού ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς. Ντεμπούτο, δηλαδή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε κάνει σε εκείνο το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι του φαληρικού γηπέδου ο Σετιέν είχε σχολιάσει το γεγονός πως θα παίξει το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς στην Ελλάδα λέγοντας: «Είναι τρομερό που ξεκινάω τις ευρωπαϊκές μου υποχρεώσεις και το κάνω ενάντια σε μία τόσο μεγάλη ομάδα και ένα τεράστιο γήπεδο. Μιλάμε για μία ομάδα που σε διάφορες φάσεις στην ιστορία της ήταν τεράστια ομάδα στην Ευρώπη. Είναι τεράστια πρόκληση να ξεκινάμε από εδώ τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας. Μας δίνει τεράστιες προσδοκίες για το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύουμε όμως στην ομάδα μας».

Τότε είχε μίλησε με τρομερά λόγια για τον Ολυμπιακό και τον είχε παρομοιάσει με τη Μπαρτσελόνα. «Έχει αρκετή ποιότητα σε όλες τις γραμμές, σε πολλά πράγματα μοιάζει με την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός, αλλά έχουμε κι εμείς ποιότητα και μηχανισμούς που μας καθιστούν ομάδα που δύσκολα μας παίρνει την μπάλα ο αντίπαλος. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε έχοντας την μπάλα να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν ζημιά και να προσπαθήσουμε να τους φρενάρουμε τον ρυθμό. Να μην έχουν αυτή τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα προς την επίθεση», είχε πει τότε ο Κίκε Σετιέν που διαδέχτηκε τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.