Οδηγός ταξί στις ΗΠΑ ο Σουκούρ, μιλάει για τον Ερντογάν: «Μου πήρε τα πάντα»

Ο Χακάν Σουκούρ πλέον εργάζεται ως οδηγός ταξί στην UBER και μιλάει για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που του πήρε τα πάντα επειδή τόλμησε να εναντιωθεί στην πολιτική του.

Οδηγός ταξί στις ΗΠΑ ο Σουκούρ, μιλάει για τον Ερντογάν: «Μου πήρε τα πάντα»

Ο άλλοτε άσος της Γαλατασαράι και της Ίντερ, Χακάν Σουκούρ, εργάζεται πλέον ως οδηγός ταξί, στην εταιρία UBER, και καμία σχέση δεν έχει με το χώρο του ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων ο Σουκούρ πουλάει βιβλία για να ζήσει, με έδρα του την Ουάσιγκτον ενώ στη χώρα του δεν μπορεί να επιστρέψει.

Η αιτία; Η εναντίωση του στην πολιτική του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τον οδήγησε στην εξορία.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής λοιπόν μίλησε στη «Welt am Sonntag» για τον Ερντογάν και πόσο πολύ έχει υποφέρει η οικογένειά του εξαιτίας του.

Αρχικά ο Σουκούρ δήλωσε:

«Έχω αρχίσει να δουλεύω. Δεν έχω τίποτα σε κανένα σημείο του κόσμου. Ο Ερντογάν μου πήρε τα πάντα: την ελευθερία μου, την φωνή μου, την δουλειά μου. Το κόμμα του εκμεταλλεύτηκε τη δημοφιλία μου. Η οικογένειά μου υπέφερε και υποφέρει. Κατέστρεψαν το μαγαζί της γυναίκας μου, τα παιδιά μου είναι θύματα επίθεσης στον δρόμο, δέχθηκα απειλές θανάτου. Ο πατέρας μου μπήκε στη φυλακή»

Ενώ για τις κατηγορίες ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016 ανέφερε:

«Ποιος ήταν ο ρόλος μου σε αυτό; Μέχρι σήμερα κανείς δεν μου έχει εξηγήσει τι έκανα. Οι δικές μου ενέργειες ήταν νόμιμες και δημόσιες, για το καλό της χώρας μου. Αλλά λέγομαι Χακάν Σουκούρ. Μπορούν να μου πουν για ποιο έγκλημα με κατηγορούν; Όχι. Απλά με αποκαλούν προδότη και τρομοκράτη. Είμαι εχθρός της κυβέρνησης, όχι του τουρκικού λαού. Αγαπώ τη σημαία μας και την πατρίδα μας».

Τέλος ο παλαίμαχος άσος είπε για τον Ερντογάν με νόημα:

«Να επιστρέψει στη δημοκρατία, στην δικαιοσύνη, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να γίνει ο πρόεδρος τον οποίο χρειάζεται η Τουρκία».